5 anledningar att Säfsen har de mest prisvärda liftkorten

Vi vill att så många som möjlig ska ha möjlighet att testa och kanske lära sig älska att åka skidor. Och då får inte giriga priser stå i vägen.

1. Liftkortspriset

Våra liftkortspriser tål att jämföras. Vi vågar till och med påstå att vi är en av de mest prisvänliga skidorterna! För att göra det enkelt har vi sammanställt våra priser i tabellen nedan. Vill du dyka lite djupare följer du länkarna till källorna.

UPPDATERING 2019-09-29

SvD har gjort en jämförelse av 14 svenska och norska skidorters pris på veckoliftkort. Vi fick inte vara med men gör gärna jämförelsen själv. Och vi kan konstatera att Säfsen har de billigaste liftkorten för skidåkning i Sverige. Läs mer om det här.

SkidortLiftkort vecka/vuxenLifkort vecka/ungdom*
Säfsen Ski Resort1 435 kr 1 165 kr
Hovfjället 1 545 kr1 240 kr
Kungsberget1 625 kr 1 300 kr
Lofsdalen1 710 kr 1 375 kr
Romme Alpin1 785 kr1 380 kr
Idrefjäll1 890 kr 1 475 kr
Kläppen1 905 kr 1 490 kr
Branäs1 960 kr 1 520 kr
Stöten2 098 kr1 708 kr
Sälen2 230 kr 1 785 kr

* Ungdomspriser på Säfsen Ski Resort gäller mellan 8-15 år. Yngre barn åker gratis. För övriga skidorter ovan gäller enligt SvD-artikeln densamma åldersgräns med undantag för Hovfjället 7-15 år, Romme Alpin och Sälen 7-17 år.

I Säfsen Ski Resort ingår dessutom spårkort för längdskidåkning om du köper liftkort i minst 3 dagar. Barn under 15 år har alltid gratis spårkort!

2. Key Card ingår – vi kör inte med smygtillägg

Ni vet Key Cardet, det där omladdningsbara kortet till liftkortet som man alltid glömmer hemma? Det som man får betala 50-60 kr/st för innan man kan köpa själva liftkortet? Vi har tagit bort den smygavgiften. Hos oss ingår alltid Key Card när du köper liftkort och det kostar givetvis inget extra och funkar precis lika smidigt. Om du har ett eget laddningsbart kort eller vill köpa ett eget så går det givetvis bra.

3. Liftkort ingår när du går i skidskolan

Visst är det självklart att det ska ingå liftåkning under tiden man går skidskola utan att behöva betala extra? Det tycker vi och så är det i Säfsen. Men är långt ifrån självklart på andra populära skidorter.

Säfsen skidskolelärare och liten skidskolelev.

4. Föräldraliftkort – liftkortet man delar på

Ibland kan man som förälder med flera barn ibland behöva dela på sig. Man turas om att åka skidor, pulka eller ordna mellis. Då kan det vara smidigt att ha ett liftkort som man kan dela på. Föräldraliftkortet fungerar precis som ett vanligt liftkort men två personer kan turas om att använda det. Läs mer om Föräldraliftkortet.

Dela liftkort mellan föräldrarna.

5. Entré till Snowcamp ingår

I alla veckoliftkort ingår dessutom ett besök på SnowCamp (värde 200 kr). SnowCamp är ett eldorado för alla som älskar häftiga hopp, studs och trick. Med lekfull träning på trampolin och studsmatta kan du även utvecklas i eventuellt annan sport som du utövar. Och inte minst – ha grymt roligt! Faktum är att föräldrar brukar ha minst lika skoj på studsmattorna som barn och ungdomar.

Barn gör en volt ner i skumgummihav på lekland

Säfsenmanifestet

Vi vill inte bara vara Sveriges mest prisvärda skidort. Vi vill också vara det bästa valet av skidort för barnfamiljer! På Säfsen älskar vi att åka på skidsemester, men vi vet också att det är saker som utmanar inte minst en barnfamilj på semester. Därför har vi skapat Säfsenmanifestet. Här har vi samlat våra 30 bidrag och löften för en enkel och strulfri skidresa för hela familjen. Läs mer här.

bloggen

Säfsenmanifestet för skidresan

Våra 29 löften till dig som gäst

I Säfsenmanifestet har vi samlat våra våra 29 bästa bidrag för en enkel och strulfri skidresa.

Läs mer