Äventyrscykling

Häng med på ett spännande cykeläventyr!

Säfsen är den perfekta orten för barn och familjer att vara aktiva tillsammans utomhus. Vi börjar med att bekanta oss med varandra på teknikbanan innan vi ger oss på de roliga banorna i Hyttanområdets närhet för kul cykling.

Cykling i Säfsen

På Säfsen Resort älskar vi att cykla i skog och mark och tycker att cykling är något som alla barn ska få glädjen av att lära sig. Därför erbjuder vi Äventyrscykling under högsäsong. Vi har flera två olika nivåer, oavsett om barnet är nybörjare eller vill utmana sig med häftiga hopp i terräng. Varför inte delta hela familjen tillsammans, självklart kan också vuxna delta!

Äventyrscykling nivå 1, 4-7 år

För dig som kan cykla utan stödhjul. Vi lär oss cykla utan fotbroms och testar lite i teknikbanan. Vi rör oss i området runt Lilla Byrundan och Eldpallkojan.

Lära sig cykla i Säfsen. Liten pojke cyklar koncentrerat på MTB

Äventyrscykling nivå 2, 8-12 år

För dig som har cyklat lite MTB innan. Vi lär oss balans, position och teknik. Cyklar på teknikbanan och lite i skogen. Vi cyklar Byrundan och runt Eldpallkojan.

Cykling. Pojke cyklar MTB teknikbana.

Prislista

Boka cykelskola på Säfsen Resort och få en rullande start på semestern.

Cykelskola Pris /personInfo
Äventyrscykling nivå 1595 kr2 lektioner (2 dgr), á 75 min
Äventyrscykling nivå 2595 kr 2 lektioner (2 dgr), á 75 min
Vid färre än fyra deltagare genomförs Äventyrscyklingen på ett tillfälle istället för två.

Cykla med barn i Säfsen

Har barnet inte testat på mountainbike tidigare eller aldrig testat en cykel på två hjul? Ingen fara. På Säfsen Resort har vi allt från tramplösa kick bikes för de allra yngsta, till roliga teknikbanor för BMX och mountainbike och härliga cykelleder i vår omgivande skog.

Hyra cykel och mountainbike

Här hittar du allt du behöver för en tur på hjul. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren åkare så har vi en cykel som passar dig; tramplösa kickbikes för knattar, vardagscykel, mountainbike hardtail (dämpad fram), heldämpad mountainbike (dämpad fram och bak) samt heldämpade el-mountainbikes. Besök vår kunniga personal i sportcenter Björnen så hjälper vi dig, se priser här.