Cykelskola

Från knatte till vuxen

Har du aldrig cyklat mountainbike i naturen förut? Säfsen är den perfekta orten för barn och familjer att vara aktiva tillsammans utomhus. Vi har cykelskola för barn från 4 år, ungdomar och vuxna, allt från grundkurs, fortsättningskurs och privatlektioner. Vad passar dig bäst?

Cykelskola på Säfsen Resort

På Säfsen Resort älskar vi att cykla i skog och mark och tycker att cykling är något som alla barn ska få glädjen av att lära sig. Därför har vi startat Säfsen Resort cykelskola som erbjuds under högsäsong. Vi har flera olika nivåer, oavsett om barnet är nybörjare eller vill utmana sig med häftiga hopp i terräng. Varför inte delta hela familjen tillsammans, självklart kan också vuxna delta i cykelskola!

Att gå i cykelskola ska vara roligt, vi anpassar grupperna efter ålder och erfarenhet så att alla barn får roliga och lärorika lektioner. Våra grupplektioner går över två dagar med ett pass per dag. Därefter fortsätter lärandet tillsammans med föräldrarna. Barn utvecklas massor på kort tid. Vi håller till på vår cykelarena, intill sportcenter Björnen där ni kan hyra all utrusning ni behöver.

Cykelskola nivå 1, 4-7 år

Jag kan cykla utan stödhjul. Vi cyklar på arenan och testar eventuellt cykla i skogen. Vi lär oss bromsteknik och testar på växelteknik.

Lära sig cykla i Säfsen. Liten pojke cyklar koncentrerat på MTB

Cykelskola nivå 2, 8-12 år

Jag kan cykla MTB med viss trygghet. Vi cyklar på arenan och i skogen. Vi lär oss position, broms- och växelteknik samt utmanar oss i teknisk terräng.

Cykling. Pojke cyklar MTB teknikbana.

Prislista

Boka cykelskola på Säfsen Resort och få en rullande start på semestern.

Cykelskola Pris /personInfo
Cykelskola nivå 1, mellan 4-7 år595 kr2 lektioner (2 dgr), á 75 min
Cykelskola nivå 2, mellan 8-12 år 595 kr 2 lektioner (2 dgr), á 75 min

Cykla med barn i Säfsen

Har barnet inte testat på mountainbike tidigare eller aldrig testat en cykel på två hjul? Ingen fara. På Säfsen Resort har vi allt från tramplösa kick bikes för de allra yngsta, till roliga teknikbanor för BMX och mountainbike och härliga cykelleder i vår omgivande skog.

Hyra cykel och mountainbike

Här hittar du allt du behöver för en tur på hjul. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren åkare så har vi en cykel som passar dig; tramplösa kickbikes för knattar, vardagscykel, mountainbike hardtail (dämpad fram), heldämpad mountainbike (dämpad fram och bak) samt heldämpade el-mountainbikes. Besök vår kunniga personal i sportcenter Björnen så hjälper vi dig, se priser här.