Cykelskola

Från knatte till vuxen

Har du aldrig cyklat mountainbike i naturen förut? Säfsen är den perfekta orten för barn och familjer att vara aktiva tillsammans utomhus. Vi har cykelskola för barn från 4 år, ungdomar och vuxna, allt från grundkurs, fortsättningskurs och privatlektioner. Vad passar dig bäst?

Flicka med mountainbike.

Cykelskola på Säfsen Resort

På Säfsen Resort älskar vi att cykla i skog och mark och tycker att cykling är något som alla barn ska få glädjen av att lära sig. Därför har vi startat Säfsen Resort cykelskola som erbjuds under högsäsong. Vi har flera olika nivåer, oavsett om barnet är nybörjare eller vill utmana sig med häftiga hopp i terräng. Varför inte delta hela familjen tillsammans, självklart kan också vuxna delta i cykelskola!

Att gå i cykelskola ska vara roligt, vi anpassar grupperna efter ålder och erfarenhet så att alla barn får roliga och lärorika lektioner. Våra grupplektioner går över två dagar med ett pass per dag. Därefter fortsätter lärandet tillsammans med föräldrarna. Barn utvecklas massor på kort tid. Vi håller till på vår cykelarena, intill sportcenter Björnen där ni kan hyra all utrusning ni behöver.

Grundkurs

Från 3 år och uppåt

Det är vingligt och lite läskigt att lära sig cykla. Och pirrigt att första gången cykla mountainbike i naturen. Barn har som bekant en tendens att protestera mer mot sina föräldrar än mot en utomstående vuxen när det ska läras något nytt. Därför kan bästa starten på två hjul vara vår cykelskola. I nybörjarkursen lär vi oss bland annat hur man hanterar cykeln, hur bromsarna fungerar och vad man ska tänka på när man cyklar i naturen.

Lära sig cykla i Säfsen. Liten pojke cyklar koncentrerat på MTB

Fortsättningskurs

Utveckla dina cykelskills

Barn som kan cykla men som vill bli säkrare och utveckla sina färdigheter, passar bra i vår fortsättningskurs. Här måste man ha fyllt 5 år för att delta. Våra erfarna MTB-instruktörer guidar den som vill över snälla kullar och spännande balansbrädor där man kan vässa både teknik och balans. Självklart anpassar vi grupperna efter ålder och erfarenhet.

Privatlektion

Är barnet lite blyg är kanske en privatlektion ett bättre alternativ. Det viktiga är att inte tvinga barnet utan att bygga ett intresse för cykling. En privatlektioner ger också fullt fokus på barnets personliga utveckling. Privatlektion ges oavsett grundkunskaper och ålder. Ni kan självklart komplettera med ytterligare personer till bokningen. Kanske syskon, kusiner eller en kompis vill hänga med. För att vara säker att få plats för privat lektion bokas detta på förhand.

Boka privatlektion

Maila följande info till: info@safsen.se

Cykling. Pojke cyklar MTB teknikbana.

Prislista

Boka cykelskola på Säfsen Resort och få en rullande start på semestern.

Cykelskola Pris /personInfo
Nybörjare (minst 3 år)425 kr2 lektioner (2 dgr), á 75 min
Fortsättning (minst 5 år) 425 kr 2 lektioner (2 dgr), á 75 min
Privatlektion 695 kr1 lektion, 75 min. Extra person 195 kr

Cykla med barn i Säfsen

Har barnet inte testat på mountainbike tidigare eller aldrig testat en cykel på två hjul? Ingen fara. På Säfsen Resort har vi allt från tramplösa kick bikes för de allra yngsta, till roliga teknikbanor för BMX och mountainbike och härliga cykelleder i vår omgivande skog.

Hyra cykel och mountainbike

Här hittar du allt du behöver för en tur på hjul. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren åkare så har vi en cykel som passar dig. Tramplös kick bikes för de yngsta knattarna, BMX, vardagscykel, damcykel, mountainbike,  race cykel eller cykel med något smalare däck. Vi har alla färger och former och självklart ingår alltid hjälm när ni hyr cykel.