Naturstigen

Försmak av storskogen

I skogen mitt emot Hyttan har vi byggt en 1 km lång cykelled och naturstig som tar dig genom kurvor, backar och lagom läskiga hopp omgiven av skog. Naturstigen är en perfekt start innan familjen tar sig an Säfsens stora, vackra och spännande skogar!

Mjukstarta din MTB cykling

På Säfsen Resort är allt bekvämt paketerat för att hela familjen ska kunna hänga tillsammans. När barnen har övat på cykelarenan och Filurius BMX-bana är dags att testa på lite skogskörning på lagom snäll naturstig. Precis bredvid cykelarenan ligger Naturstigen. Så när delar av familjen fortsätter träna på balansen kan större syskon tryggt bege sig ut i skogen. På Säfsen har vi tagit fast på att det ska vara så strulfritt som möjligt för familjen, även när man har olika åldrar och önskemål hos barnen. Den kilometerlånga slingan är perfekt att öva på naturlig underlag av grus, rötter och stenar. Naturligtvis har vi preparerat Naturstigen så att den ska vara en lagom mjukstart innan ni beger er ut på riktig MTB cykling i storskogen!

Fågelperspektiv barn som cyklar på naturstig terrängbana.

Ingår i Äventyrspasset

Har ni bokat boende i Säfsen Resort så får ni också Äventyrspasset som ger tillgång till Naturstigen, cykelarenan och mycket annat skoj. Besöker ni oss utan att boka boende kan ni naturligtvis köpa till det prisvärda Äventyrspasset. Kontakta oss i Hyttan eller i sportcenter Björnen och läs mer om Äventyrspasset.

Prislista cykel

Här hittar du allt du behöver för en tur på hjul. Oavsett din erfarenhet har vi en cykel som passar dig. För mer alternativ av cyklar och antal dagar, se här för utökad prislista.

ProduktHalvdagHeldag2 dagar
Mountainbike knatte 0-7 år90 kr180 kr kr360 kr
Mountainbike ungdom 8-15 år 150 kr220 kr400 kr
Mountainbike vuxen, från 16 år295 kr355 kr550 kr

Cykel från nybörjare till proffs

Säfsen bjuder på roliga cykelupplevelser för hela familjen. Här finns cykelleder som passar alldeles oavsett ålder och tidigare erfarenhet av cykling.

Cykla med barn i Säfsen

Har barnet inte testat på mountainbike tidigare? Eller är det allra första gången ni ska testa kul på hjul? Då har ni kommit rätt! Säfsen är en perfekt plats både för att börja och utveckla sin cykelkunskap. Vår populära cykelarena innehåller massor av kul på cykel. Öva balans och teknik på vår teknikbana, på Filurius BMX-bana övas på gupp, roliga grussvängar och lagom läskiga hopp och precis bredvid finns en lagom 1 km naturslinga i skog. Läs mer här om cykling i Säfsen, Dalarna.