Roliga lekplatser

Lekfullt för våra yngsta gäster

På Säfsen Resort tänker vi på barnen. För våra yngsta gäster har vi flera roliga lekplatser i området med klättervägg, hinderbana, sandlåda och mycket mer. Barnens stora favorit är Vildmarkslekplatsen. Packa med picknick för här tar äventyren aldrig slut!

Snabblänkar

Lekplatser i stugområdet

Från sandlåda till Vildmarkslekplats

I Säfsen Resort har familjen alltid nära till en lekplats. Säfsen stugby består av sex stugområden och på bekvämt avstånd till varje stugområde finns antingen en skoj lekplats eller ett grönområde för bollspel som fotboll, volleyboll och brännboll. Bollar får ni låna genom Äventyrspasset.

Vid huvudbyggnaden Hyttan finns både sandlåda, minigolf, klättervägg, frisbeegolf och en hinderbanan för de yngsta. Allt är perfekt beläget strax utanför utomhusterrassen på restaurang Hyttan Kök. Om det kliar i kroppen av lek och de vuxna är långsamma med maten så kan barnen tryggt lämna och fortsatt vara under uppsikt. Bra va!

Vår stolthet av lekplatser är Vildmarkslekplatsen. Packa gärna med både picknick och badkläder, här kan barnen underhålla sig i flera timmar. Klättra upp i trädkojor, balansera på rep mellan höga träd, svinga sig fram i gungor och leka kull mellan kojor, kullar och stubbar. När det är dags för paus och att samla energi finns grillplats och vindskydd för medhavd matsäck. Och behöver ni svalka av er tar ni ett dopp i den omgivande Säfssjön.

Barn leker på Vildmarkslekplatsen, klassresor.

Filurius lekrum på Hyttan

Lekrum, biohörna, spelrum och mer!

Beroende på väder och säsong så kan det ibland passa bra att bege sig inomhus. I huvudbyggnaden Hyttan mitt i stugbyn, hittar ni Filurius lekrum, helt anpassat för alla knattar. Här finns en biohörna med härliga stora kuddar att mysa i, böcker, rutschkana och mycket mer. Lekrum och biohörnan ligger bara några steg från restaurangen om mamma och pappa vill äta lite längre. Fiffigt för både barn och vuxna, visst!

Och det finns mycket mer! En trappa ner hittar ni vårt spelrum som passar barn över 7 år med PlayStation, biljard och bilspel. I receptionen kan ni enkelt hämta ut speldosor, spel och biljardkö. På övervåningen finns bollrum som passar hela familjen. Spela pingis, innebandy eller fotboll med mjuka bollar.

Liten flicka tittar ut från klätterställning i ett lekrum

Aktiviteter för barn

Spana in veckoprogrammet nedan för allt skoj som händer på Säfsen Resort.

Detta händer i säfsen

= För barn
= Hyttan
= Prästudden
= Skidbacken
= För barn
= Hyttan
= Prästudden
= Skidbacken

Säfsen är en upplevelsedestination i södra Dalarna med verksamhet hela året

I Säfsen finns något för alla, ung som gammal och under alla årstider. Gör en nära resa, som känns långt borta. Hos oss är barnen huvudpersoner. Vårt motto är att ge familjen en oförglömlig och bekväm vistelse.

Säfsen vid barmarkssäsong

Vår, sommar och höst upptäcker barn och deras familjer spännande naturnära upplevelser i Säfsen. Här finns barnvänliga cykelstigar så att alla kan följa med, 175 sjöar för kanot och sport- och ädelfiske, fina vandringsleder och inte minst vår stolthet Vildmarkslekplatsen. Upplev mäktig natur mycket närmare än fjällen från mellersta Sverige. Vårt motto är att ge familjen en enkel, härlig och strulfri semester. Därför har vi skapat Säfsenmanifestet 20 bidrag för barmarkssäsongen.