Roliga lekplatser

Lekfullt för våra yngsta gäster

På Säfsen Resort tänker vi på barnen. För våra yngsta gäster har vi flera roliga lekplatser i området med hinderbana, sandlåda och mycket mer. Barnens stora favorit är Vildmarkslekplatsen. Packa med picknick för här tar äventyren aldrig slut!

Lekplatser i stugområdet

Från sandlåda till Vildmarkslekplats

I Säfsen Resort har familjen alltid nära till en lekplats. Säfsen stugby består av sex stugområden och på bekvämt avstånd till varje stugområde finns antingen en skoj lekplats eller ett grönområde för bollspel som fotboll, volleyboll och brännboll. Bollar får ni låna genom Äventyrspasset.

Vid aktivitetshuset Björnen finns både sandlåda, minigolf, frisbeegolf och en hinderbanan för de yngsta. Om det kliar i kroppen av lek och de vuxna är långsamma med maten så kan barnen tryggt lämna och fortsatt vara under uppsikt. Bra va!

Vår stolthet av lekplatser är Vildmarkslekplatsen. Packa gärna med både picknick och badkläder, här kan barnen underhålla sig i flera timmar. Klättra upp i trädkojor, balansera på rep mellan höga träd, svinga sig fram i gungor och leka kull mellan kojor, kullar och stubbar. När det är dags för paus och att samla energi finns grillplats och vindskydd för medhavd matsäck. Och behöver ni svalka av er tar ni ett dopp i den omgivande Säfssjön.

Barn leker på Vildmarkslekplatsen, klassresor.

Aktiviteter för barn

Spana in veckoprogrammet nedan för allt skoj som händer på Säfsen Resort.

Detta händer i säfsen

= Björnen
= För barn
= Prästudden
= Skidbacken
= Vinter
= Äventyrsladan
= Björnen
= För barn
= Prästudden
= Skidbacken
= Vinter
= Äventyrsladan

Säfsen är en upplevelsedestination i södra Dalarna med verksamhet hela året

I Säfsen finns något för alla, ung som gammal och under alla årstider. Gör en nära resa, som känns långt borta. Hos oss är barnen huvudpersoner. Vårt motto är att ge familjen en oförglömlig och bekväm vistelse.

Säfsen vid barmarkssäsong

Vår, sommar och höst upptäcker barn och deras familjer spännande naturnära upplevelser i Säfsen. Här finns barnvänliga cykelstigar så att alla kan följa med, 175 sjöar för kanot och sport- och ädelfiske, fina vandringsleder och inte minst vår stolthet Vildmarkslekplatsen. Upplev mäktig natur mycket närmare än fjällen från mellersta Sverige. Vårt motto är att ge familjen en enkel, härlig och strulfri semester. Därför har vi skapat Säfsenmanifestet 18 bidrag för barmarkssäsongen.