Sommaraktiviteter med barn i Säfsen

Friluftsaktiviteter för hela familjen i södra Dalarna

Säfsen Resort bjuder på ett dignande utbud av sommaraktiviteter med barn. Välj mellan fartfylldhet och total avkoppling, allt upplevs i natursköna omgivningar. Under högsommaren erbjuder vi dessutom ledarledda aktiviteter. Ta med hela familjen och släkten. Här trivs alla, ung som gammal!

Roliga sommaraktiviteter med barn

Familjeutmaningen

Ett kul äventyr för hela familjen. I skogarna runt huvudbyggnaden Hyttan finns kluriga och roliga uppdrag som väntar på att lösas. Ni tar er fram med karta och vägbeskrivning och utmaningen är att klara så många uppdrag som möjligt. Ni tar er runt till fots, med cykel eller bil. Tävlingstalong köps i Hyttan.

Filurius BMX-bana

Utanför Hyttan ligger vår populära BMX-bana med gupp, kurvor och lagom läskiga hopp. Hyr cykel i sportcenter Björnen precis bredvid. Här finns allt från tramplös kick bikes till moutainbike så att alla kan hänga med!

Små pojkar cyklar mtb och kick bike på terrängbana.

MTB teknikbana

Vår MTB teknikbana ligger bredvid BMX-banan och är en komplett bana för dig som vill träna på balans, teknik, stabilitet och fokusering. Läs mer här.

Cykelbingo

Samla familjen, hämta bingobrickor i receptionen och hoppa upp på cykeln! Längs den 11 km platta leden finns bingobrickor och här gäller det att samla så många kryss som möjligt. Vem blir familjens bingo-vinnare? Vill ni ta paus längs vägen finns fina rastplatser, så packa

Naturstig

Ett lagom äventyr i skog och mark där även de minsta kan följa med. Naturstigen startar från Hyttan och sträcker sig ca 3 km. Upplev vacker gammal skog och håll utkik efter småvilt. Längs med vandringen finns en tipspromenad med tittskåp och flera mysiga fika-gläntor att ta paus vid.

Barn plockar bär i skogen.

Trimbingo

Här kan alla följa med, från yngsta knatten till farmor. Vår poängpromenad går längs en slinga i stugbyn och är ca 1,5 km lång. Trimkort köps i Hyttan.

Vildmarkslekplatsen

En kort promenad från stugbyn, precis intill vår populära fisketjärn Majatjärn hittar du vår stora skogslekplats. Svinga dig i lianer och klättra upp i trädkojor. Grillplats och vindskydd finns så packa picknick i ryggsäcken. Här kan ni tillbringa flera timmar.

Minigolf och frisbeegolf

Precis utanför Hyttan finns minigolfbana och frisbeegolf-bana. Utrustning finns att hyra i receptionen.

Båt, kanot och kajak

Vid Säfssjön, strax nedanför stugbyn ligger våra båtar. En avkopplande tur på sjön bjuder in till upptäcksfärd på egen hand och chans att komma naturen riktigt nära. Läs mer om om att hyra båt, kanot eller kajak.

7-manna grupp paddlar kanot i Säfsjön.

Brännboll, fotboll och volleyboll

Bjud in familjemedlemmar eller stuggrannarna till fartfyllda matcher. I backen nedanför Hyttan hittar du fotbollsplan, brännbollsplan och volleybollplan. Utrustning finns att låna i receptionen i Hyttan.

Boule

Vår bouleplan ligger utanför Hyttan. En boulematch brukar vara ett skönt avslut på en aktiv dagen. Utrustning finns att låna i receptionen.

Lekrum och utomhuslekplats

När vädret sviker finns möjlighet till kul även inomhus. I Hyttan finns vårt lekrum med spel, målarböcker och annat roligt. Dessutom en mysig videohörna med stora kuddar att sjunka ner i. Här finns också ett playstation-rum. När vädret istället inbjuder till utelek så finns en lekplats med klätterställningar, klättervägg, sparkcyklar och en stor sandlåda att roa sig med. Här har de vuxna bra överblick från uteserveringen.

Grillutflykt till Eldpallkojan

Ta med matsäck och börja vandringen mot Säfsstjärn och Eldpallkojan, ca 2 km från Hyttan. Starta vandringen från Hyttan och gå upp mot kyrkan varifrån ni följer skyltning mot Eldpallkojan. När ni är framme finns mysigt vindskydd, grillstuga och massor med utrymme för lek och upptäcksfärd.

Sommaren på Säfsen Resort

Ett som är säkert, är att om ni söker roliga sommaraktiviteter med barn så har ni kommit rätt. På Säfsen Resort finns massor av skoj för hela familjen.