Sommaraktiviteter med barn i Säfsen

Friluftsaktiviteter för hela familjen i södra Dalarna

Säfsen Resort bjuder på ett dignande utbud av sommaraktiviteter med barn. Välj mellan fartfylldhet och total avkoppling, allt upplevs i natursköna omgivningar. Under högsommaren erbjuder vi dessutom ledarledda aktiviteter. Ta med hela familjen och släkten. Här trivs alla, ung som gammal!

Roliga sommaraktiviteter med barn

Filurius BMX-bana

Granne med Sportcenter Björnen ligger vår populära BMX-bana med gupp, kurvor och lagom läskiga hopp. Hyr cykel i Björnen, här finns allt från tramplös kick bikes till moutainbike så att alla kan hänga med!

Små pojkar cyklar bmx och kick bike på terrängbana.

MTB teknikbana

Vår MTB teknikbana ligger bredvid BMX-banan och är en komplett bana för dig som vill träna på balans, teknik, stabilitet och fokusering. Läs mer här.

Cykelbingo

Samla familjen, hämta bingobrickor i Björnen och hoppa upp på cykeln! Längs den 11 km långa leden finns bingobrickor och här gäller det att samla så många kryss som möjligt. Vem blir familjens bingo-vinnare? Vill ni ta paus längs vägen finns fina rastplatser, så packa med picknick.

Naturstig

Ett lagom äventyr i skog och mark där även de minsta kan följa med. Naturstigen startar från Björnen och sträcker sig ca 3 km. Upplev vacker gammal skog och håll utkik efter småvilt. Längs med vandringen finns en tipspromenad med tittskåp och flera mysiga fika-gläntor att ta paus vid.

Barn plockar bär i skogen.

Vildmarkslekplatsen

En kort promenad från stugbyn, precis intill vår populära fisketjärn Majatjärn hittar du vår stora skogslekplats. Svinga dig i lianer och klättra upp i trädkojor. Grillplats och vindskydd finns så packa picknick i ryggsäcken. Här kan ni tillbringa flera timmar.

Minigolf och frisbeegolf

Precis utanför Björnen finns minigolfbana och frisbeegolf-bana. Utrustning finns att låna i Björnen.

Båt, kanot och kajak

Vid Säfssjön, strax nedanför stugbyn ligger våra båtar. En avkopplande tur på sjön bjuder in till upptäcksfärd på egen hand och chans att komma naturen riktigt nära. Läs mer om om att hyra båt, kanot eller kajak.

Frågesport på Säfssjön

Ta er runt på Säfssjöns glittrande vatten, navigera er fram till frågorna och lär er mer om de djur, fåglar och fiskar som lever där. Kanske finns några av frågorna vid en fin badstrand eller på en vacker plats för lunch. Karta finns att köpa i Björnen och där hyr du också båt, kanot, kajak eller SUP för äventyret.

Tips: I Björnen går det att köpa en lättare lunch att ta med sig ut på sjön.

7-manna grupp paddlar kanot i Säfsjön.

Brännboll, fotboll och volleyboll

Bjud in familjemedlemmar eller stuggrannarna till fartfyllda matcher. I backen nedanför Björnen hittar du fotbollsplan, brännbollsplan och volleybollplan. Utrustning finns att låna i Björnen.

Boule

Vår bouleplan ligger utanför Björnen. En boulematch brukar vara ett skönt avslut på en aktiv dagen. Utrustning finns att låna i Björnen.

Grillutflykt till Eldpallkojan

Ta med matsäck och börja vandringen mot Säfsstjärn och Eldpallkojan, ca 2 km från Björnen. Gå upp mot kyrkan varifrån ni följer skyltning mot Eldpallkojan. När ni är framme finns mysigt vindskydd, grillstuga och massor med utrymme för lek och upptäcksfärd.

Sommaren på Säfsen Resort

Ett som är säkert, är att om ni söker roliga sommaraktiviteter med barn så har ni kommit rätt. På Säfsen Resort finns massor av skoj för hela familjen.