Barnens egen skidort

I Dalarna – nära Stockholm och Göteborg

Säfsen har skidåkning, spänning och upplevelser för barn i alla åldrar och ligger nära nog för att passa perfekt för en weekend, kortvecka eller dagsbesök. Övernatta i lägenhet med bästa ski in-ski out läge eller hyr en stuga i stugbyn.

Här kan hela familjen ha kul tillsammans

I Säfsen finns 115 km skidspår för alla som vill åka på längden och ett stor utbud av långa och lätta nedfarter för utförsåkning. Passar perfekt när familjen ska prova på utförsåkning för första gången. Här känner sig även de minsta ”stora” och vågar snabbt lite mer. Och dessutom – i Säfsen löper alla backar och längdspår ut på samma ställe. På så sätt är det lätt att ha uppsikt över hela familjen.

Testa alla nya features!

Det ska vara kul att vara ute i backen hela dagen, eller hur? Vi har satsat på att ge varje backe en extra utmaning. En del är lätta. En del är ganska avancerade. Alla ska kunna hitta sin egen grej – och lära sig mer och mer för varje dag!

Barn åker slalom med Säfsens maskot Filurius.

Barnens Skidland – alla knattars favorit!

Ett komplett barnområde helt anpassat till att första åket på skidor ska bli så roligt som möjligt. Här kan alla knattar öva på första svängarna i lugn och ro. Här finns rullband som transporterar de som ännu inte lärt sig åka lift och här finns också säfsens lättaste och långsammaste knapplift. Här träffar du också älgen Filurius och alla hans vänner.

Säfsenmanifestet för en strulfri skidresa med barnen

Våra 25 löften till dig som gäst

I Säfsenmanifestet har vi samlat våra löften till dig, våra 25 bidrag för en enkel och strulfri skidresa. Vi på Säfsen älskar att åka på skidsemester, men vi vet också att det är saker som utmanar inte minst en barnfamilj på semester. Mycket planering, saker som ska packas och många viljor och behov som ska tillgodoses.

Vi tror att om vi kan göra det enklare och mer ”strulfritt” blir skidsemestern ännu roligare och man får mer semester.

Vi jobbar hårt för att hitta smarta lösningar i stort som litet dör att förenkla familjens skidsemester. Här är några bidrag.

bloggen

Vanliga frågor när första svängen ska tas.

Att åka skidor med barn och nybörjare i barnvänliga Säfsen

Vi har samlat svaren på de vanligaste frågorna när barnen ska lära sig åka skidor.

Läs mer