Jullov i Säfsen

Skidåkning, aktiviteter, god mat och tid med familjen. Allt som hör ett bra jullov till.

Samla familjen och fira julledigheten med en skidsemester hos oss i Säfsen. Ta säsongens första svängar i skidområdet, träffa tomten, koppla av och njut av vårt goda julbord och häng med på alla roliga familjeaktiviteter.

Julfirande med familjen

Kom och upplev äkta julstämning i Säfsen. Varva dagarna med skidåkning, brasmys och julfirande i en mysig stuga på barnens jullov. Det händer massor av roligheter hos oss under julen. Här är några tips på saker du och familjen inte bör missa under jullovet!

Julbord
Filurius barndisco
Kokkaffebar
Snowcamp
Snowracer från toppen

Julbord på Wärdshuset

Vi dukar upp vårt omtyckta julbord med traditionella godsaker och lokala råvaror. Slå dig ned, njut av maten och utsikten över Säfsens vinterlandskap. Vi lovar att det blir en magisk dag.

Vi erbjuder två sittningar på julafton:
24/12 kl. 12.00 & 15.00
Boka bord

495 kr/vuxen, specialpriser för barn och ungdomar upp till 16 år.

Populära boende under vintern

I Säfsen kan du bo i stuga och på vintern också i lägenhet direkt vid backen. Flera av våra boenden har öppen spis och bastu och i några kan du ta med hund och andra husdjur.

Pistnära

Solslingan

 • Lägenhet
 • 6 bäddar
 • Husdjur tillåtet (vissa lägenheter)
 • Nära till pisten
Nybyggda lägenheter med ski in, ski out läge direkt vid skidbackarna. Fullt utrustade med allt en familj behöver på skidsemester. När du stiger ut genom dörren har du ca 50-150 m till skidbacken.
Läs mer om Solslingan
Bastu
Boka boende i Säfsen

Vargspåret

 • Lägenhet
 • 6+2 & 10+2 bäddar
 • Husdjur tillåtet (vissa lägenheter)
 • Ski in/Ski out
Bekväma och moderna lägenheter direkt vid skidbackarna med unikt ski in, ski out läge. Fullt utrustade med allt man behöver för en familj på skidsemester. Kliv ut genom dörren, spänn fast skidorna och glid direkt ut i skidbacken. Besöker du oss under vår gröna säsong bor du direkt i anslutning till vandring och cykelleder med storslagen utsikt mot Solbergets topp.
Läs mer om Vargspåret
För stora familjen
Röda stugor i vinterlandskap.
Dukat köksbord i stuga med braskamin.
Kök med matbord i stuga.
Sovrum i stuga.
Röd stuga omgiven av skog i kvällsljus.

Dalen

 • Stuga
 • 9+2 & 10+2 bäddar
 • Husdjur tillåtet
 • Säfsens stugby
Dalen är beläget vid den östra infarten genom stugbyn, cirka 300-400 meter från receptionen. Närhet till leder vid Österhöjden och Mellanfallet.
Läs mer om Dalen

Skidresa över jul

Vi tycker att det bästa jullovet är utomhus. Särskilt i stämningsfullt snölandskap, omgiven av stora skogar och avkopplande harmoni. I Säfsen kan hela familjen njuta av härlig skidåkning både utför och på längden och andra roliga aktiviteter.

Med den snötäckta skogen och boende i ombonade stugor får familjen en traditionell svensk jul i Säfsen. Såklart kommer tomten på besök och det bjuds på massor av aktiviteter.

Detta händer i säfsen

= För barn
= Prästudden
= Skidbacken
= För barn
= Prästudden
= Skidbacken