SnowCamp! Läger för barn och ungdomar

Upplev ett oförglömligt äventyr i sommar! SnowCamp arrangerar läger i Säfsen, bara tre timmar från Stockholm, och med direkt närhet till bad och vattenaktiviteter i en naturskön miljö. Dagarna är fyllda med aktiviteter och kommer ge många nya upplevelser och nya kompisar.

SnowCamp har arrangerat läger i Säfsen sedan 2013 och har stor erfarenhet av att ta hand om både barn och ungdomar som vill utveckla sina kunskaper inom framför allt actionsport. Under sommaren arrangerar vi sex läger som riktar sig till barn och ungdomar från 10 år.

Vi erbjuder fyra hektar mark och 600 m2 inomhus att leka på. Här är fokus på actionsport. Deltagare på SnowCamp är allt från nybörjaren som precis gör sina första studsar på mattan till medlemmar ur landslag som tränar in nya trick för att vinna stora tävlingar. På sommarlovets camp använder vi oss dessutom av våra utomhusaktiviteter som vattenhopp, slip’n slide, slacklines, utomhusstudsmattor och äventyrsö med mera.

Några av våra aktiviteter

Studsmattor

Sju professionella studsmattor finns i inomhus. Sex st 7×14 fot (samma mått som de man hoppar VM och OS på). Dom är levererade från USA av samma företag som levererar utrustning till bla. Woodward och Snogression (Två ledande camp i USA). 

Superquad

Matta nr 7. WOW!! Den här är häftig! Vi var först utanför USA med att ha en Super Quad. Den mäter 14×14 fot och ger en mjuk och skön studs. Och HÖJD… 

Foam-pit/skumgummigrop

I hallen har vi två foam-pits. Den stora mäter 12×6 meter och är två meter djup. Sammantaget finns här 20 000 blåa mjuka kuddar att landa i. Fyra st 7×14 studsmattor har direkt access ner i foam-pitsen. Perfekt för att träna in nya trick.

Vattenhopp

Vårt vattenhopp är 13 meter högt, 8 meter brett och har två kickar. Inspiration och mått är hämtade från Steamboat, USA

Slip´n slide

Galet kul! Som att åka water-slide men avsluta med ett hopp…

Slacklines

Vi har byggt en park för att träna balans. Där har vi monterat upp slacklines med varierad höjd och längd. Dvs. olika svårighetsgrader. Dom mäter 3, 5, 7 och 23!! meter. Och den som är 23 meter går över poolen, gör du fel blir du blöt!

Säfsens aktivitetsutbud

Säfsen har ett stort utbud av aktiviteter, och flera av dem passar vi på att använda under ett camp. Vi anpassar aktiviteter efter väder och kan exempelvis paddla kanot, bada eller spela minigolf med mera…

Program SnowCamp

Mycket kul ska hinnas med under ett läger och ingen dag är den andra lik, men här är ett exempel på hur en dag kan se ut.
09:00 Godmorgon! Inte helt ovanligt att deltagarna blir väckta på ett ovanligt sätt… 
09:00-10:00 Frukost 
10:00-12:30 Aktivitetspass
12:30-13:30 Lunch och lugna timmen
13:30-15:00 Aktiviteter (alltid ute)
15:00 Frukt, denna tid kan variera
15:00-18:00 Aktivitetspass
16:00 Teammöte, vi sätter oss ned med alla deltagarna med respektive ledare och kollar hur allt är och pratar om kommande tävlingar och aktiviteter
18:00-19:00 Middag och lugna timmen
19:00-21:00 Aktivitetspass
21:00-22:00 Avslappning, dusch, tandborstning
22:00 Godnatt

Ålder

SnowCamps läger är för barn och ungdomar från 10 år och uppåt. Inga förkunskaper krävs för att delta.

Datum

Följande läger finns det fortfarande möjlighet att boka för sommaren:
31 juli – 5 augusti, 7 – 12 augusti

Höstlovsläger: 30 oktober – 4 november
Lägrets första dag startar kl. 18 och sista dagen avslutas kl. 12.

Ledare

Våra ledare är med under hela lägret och bor tillsammans med deltagarna på SnowCamps herrgård.

Pris

Avgiften inkluderar actionsportaktiviteter, logi, helpension, coachning och självklart massor av grymt kul lägerhäng. Vi bor tillsammans på Snowcamps herrgård, som ligger i direkt anslutning till SnowCamp. Herrgården är inredd med våningssängar i sovsalar. Ett läger kostar 3990 kr/deltagare.

Försäkring

Alla som har genomgått introduktion/säkerhetsgenomgång av vår personal och betalt in camp/drop-in avgift för tillfället är försäkrade via Dalarnas Försäkringsbolag.

För föräldrar – Snowcamp Säfsen

Grattis! Du är på väg att låta ditt barn få en fantastisk upplevelse! Vi på SnowCamp har ett härligt jobb som får möjligheten att se lyckan när barn och ungdomar, erfarna och nybörjare, tjejer och killar får utöva sin favoritsport på ett stort, professionellt och säkert ställe. Här utvecklas man, har sjukt kul och hittar nya vänner!

Snowcamps honnörsord är gemenskap, glädje, utveckling och säkerhet. På de fyra orden bygger vi hela vår verksamhet och det genomsyrar allt vi gör. Här råder totalförbud mot alkohol, tobak och andra former av droger. Skulle detta mot förmodan ändå brukas ringer vi anhöriga direkt och deltagaren skickas hem på egen bekostnad omedelbums.

Passa på att stanna kvar i Säfsen och njut av en avkopplande semester under dagarna som lägret är. Vi har många boenden att välja på och alla ligger ganska nära SnowCamp. Boende bokar du här >>

Snowcamp sommarläger