Sportlov 2024

Skidåkning, utomhusaktiviteter och aktiviteter med barnen – så tycker vi att sportlovet ska vara.

Med ett skidområdet skapat för barnfamiljer, kort restid och många kringaktiviteter som till exempel Snowcamp är Säfsen perfekt för en weekend.

Sportlov med barn

När sportlovet kommer är dagarna märkbart längre och en dag kan med fördel rymma härliga åk i skidbackarna, avkopplande längdåkning och mysiga fikapauser i någon snödriva med varm choklad och ostmacka.

Skidområdet har tydliga olika delar anpassade för barn i olika åldrar. Om du är liten och ska åka för första gången finns Barnens Skidland med rullband och svänghjälpmedel. Är du något mer van och gillar gupp är Lekparken stället att hänga på och gillar du att hänga mer i luften än på snön så erbjuder Folkparken just det.

Barn åker skidor och snowboard.

Våra mest populära längdspår startar från skidområdet vilket gör att om någon i familjen vill ta en stärkande längdtur en stund så är det enkelt. Prova också Filurius längdäventyr, en skojig rundbana med gupp, terrängvågor och annat som både är roligt och utvecklande för balans och skidvana.

Familj med fyra barn åker längdskidor i Säfsen.

Förboka alltid

Det är alltid en bra idé att förboka och som gäst vill vi att ni förbokar så mycket som möjligt. Mindre kö är lika med mer tid i backen och det är dessutom lättare att hålla avstånd. Förboka därför alltid liftkort och skidhyra på vår hemsida i god tid innan din ankomst. Vi fortsätter meA att vara en säker anläggning och genom att förboka bidrar ni till minskade köer på plats, vilket vi är tacksamma för.

Populära boende under sportlov

I Säfsen kan du bo i stuga och på vintern också i lägenhet direkt vid backen. Flera av våra boenden har öppen spis och bastu och i några kan du ta med hund och andra husdjur.

Pistnära

Solslingan

6 bäddar
Nybyggda lägenheter direkt vid skidbackarna. Fullt utrustade med allt en familj behöver på skidsemester. När du stiger ut genom dörren har du ca 50 m till skidbacken.
Läs mer om Solslingan
Pistnära
Boka boende i Säfsen

Vargspåret

6+2 och 10+2 bäddar
Bekväma och moderna lägenheter direkt vid skidbackarna med unikt ski in, ski out läge. Fullt utrustade med allt man behöver för en familj på skidsemester. Kliv ut genom dörren, spänn fast skidorna och glid direkt ut i skidbacken. Besöker du oss under vår gröna säsong bor du direkt i anslutning till vandring och cykelleder med storslagen utsikt mot Solbergets topp.
Läs mer om Vargspåret
Sjöläge
Tv-rum i stuga.
Kök i stuga i stugbyn Säfsen.

Sjövillan

8 bäddar
Ett fint boende med hög standard och fint sjöläge. 8-bädds stugan har bastu & öppen planlösning och bjuder på en fantastisk utsikt över Säfssjön. Egen brygga och tillgång till roddbåt ingår. Inom kort avstånd finns vandringsleder, skidspår m.m.
Läs mer om Sjövillan

andra populära erbjudanden

Boka tidigt rabatt vintern 23/24

Få 10% rabatt på boende och skipass

Boka vinters skidsemester senast 31/10 och få 10% rabatt på boende och skipass!

fr. 1 495 kr

Filurius kompisveckor

Bästa veckorna för alla knattar – det mesta ingår!

Filurius bjuder alla sina minsta kompisar 0-7 år på gratis skidhyra, liftkort och massor av aktiviteter, du kommer väl?

fr.1 495 KR
Boka
Läs mer