Konferensaktiviteter i Dalarna

Bygg laganda och gemenskap på aktiv konferens

Att samlas med kollegorna utanför konferensrummet för lagaktiviteter bygger både gemenskap och ger energi för produktiva möten. På Säfsen tror vi på att frisk luft, natur och rörelse ger både ny energi och god sammanhållning. Vad sägs om att cykla mountainbike över stock och sten, vandringstur till toppen av Solberget med picknick till milsvid utsikt eller varför inte njuta av härlig skidåkning utför eller på längden. Vi erbjuder härliga aktiviteter året runt. Där skog möter vatten och berg möter dal, byggs laganda på konferens i Säfsen.

Två vandrar i skog vandringsled.

Gusserholmen

Unika guldkorn – bara för konferensgästerna i Säfsen

En kväll på Gusserholmen är garanterad ett minne för livet. På Säfsen Resort privata ö finns en timrad stuga med öppen eld, vedeldad bastu och under bar himmel kan ni njuta av ett varmt bad i våra vedeldade badtunnor. Kvällen avslutas i land med en god middag i Hyttan Kök.

Hur går det till?
Vi samlas utanför centrumbyggnaden och går tillsammans en kort promenad på 10 min till Prästudden. Här väntar flotten som tar oss till Gusserholmen. Efter en kort flottfärd anländer vi till er egna ö. Här bjuds det på bastubad, ett och annat dopp i den svalkande sjön och en god ost & korvbricka. Efter en stund av härlig avkoppling tar flotten er tillbaka. Vill ni äta er middag på ön? Vi serverar gärna en härlig Älgbourguignon gjord på lokal Älg i den mysiga timrade stugan.

Passar dig som:
Vill bjuda på en unik upplevelse med mycket av allt i en helt avskild miljö

Allt detta ingår:
Transport med vår flotte
Hela ön för er själva
Vedeldad bastu med omklädningsrum intill
Ost & korvbricka

Bra att veta:
Ta med egna badkläder, handduk & varma kläder till hemfärden.

Tidsåtgång:
3 timmar

Årstid:
Barmarkssäsongen & vid isbelagd sjö under vintersäsongen

Pris: 895 kr /person
Priset gäller vid 15-30 deltagare. Vid färre deltagare än 15 personer kostar denna aktivitet 15 000 kr totalt.

En grupp vandrar uppför skidbacke sommar.

Toppturen

Tips på aktivitet att göra på egen hand!

Trevlig vildmarksvandring som utgår från receptionen. Tillsammans  på egen handsätter ni sikte på Solbergets topp där det bjuds på fantastisk utsikt. Vandringen fortsätter sedan nerför berget och genom skogen som slutligen tar er tillbaka till vår stugby. Sträckan är 7km.

Hur går det till?
Samling utanför centrumbyggnaden och tillsammans går ni vår populära vandringsled Solbergsleden. Under turen kommer du kunna njuta av vackra milslånga vidder och fantastisk natur med härlig vildmarkskänsla.

Passar dig som:
Vill uppleva vildmarken tillsammans med dina kollegor och genomföra en fysisk utamning på lagom nivå.

Bra att veta:
Kläder efter väder, gärna bekväma vandringsskor.

Tidsåtgång:
3 timmar

Årstid:
Barmarksperiod

Säfssjön i Dalarna.

Yoga

Unika guldkorn – bara för konferensgästerna i Säfsen

Koppla av och njut av en avslappnande yoga i harmonisk miljö. Med klassiska och trygga yogaövningar för andning, rörlighet, styrka och balans blir det en upplevelse där närvaro, ökad medvetenhet och stillhet infinner sig. Utnyttja potentialen i hjärta och sinne för ökad framgång samtidigt som du får djupare samband med din fysiska och mentala inre styrka. Upplev inre frid och låt nya kreativa idéer skapas.

Hur går det till?
Vi samlas i centrumbyggnaden och går sedan tillsammans till yogalektionen. Yogamattor tilldelas och en kort instruktion hålls innan lektionen börjar.

Passar dig som:
Vill koppla av för en stund och släppa lös spänningar i kroppen.

Allt detta ingår:
Yogalektion i harmonisk miljö
Utbildad instruktör
Yogamatta

Bra att veta:
Vid fint väder sommartid sker denna aktivitet utomhus i naturen

Tidsåtgång:
1 timme

Årstid:
Året runt

SnowCamp

Vad sägs om att hoppa på en av världens största studsmattor och landa i hav av skumgummi? Släpp loss barnasinnet och inspireras i en kreativ miljö på lekfulla SnowCamp. Bland stora studsmattor och skumgummihav kan hela arbetslaget frigöra ideer som leder till goda beslut.

Hur går det till?
Vi samlas utanför centrumbyggnaden och går tillsammans en promenad på ca 20 min. Väl framme körs en kort introduktion och inspirationskurs för att sedan släppa energin fri. Nu är det fritt fram att hoppa och studsa. När vi är färdighoppade promenerar vi tillsammans tillbaka till stugbyn.

Passar dig som:
Vill testa något helt nytt och ha riktigt kul

Allt detta ingår:
Utbildad instruktör
Genomgång & introduktion

Bra att veta:
Snowcamp ligger ca 1.5 km från stugbyn.

Tidsåtgång:
3 timmar

Årstid:
Året runt

Pris: 250 kr /person
Priset gäller vid 15-50 deltagare. Vid färre deltagare än 15 personer kostar denna aktivitet 3750 kr totalt.