Låt Säfsen bli ditt andra hem

19 tomter i Sydgläntan!

Har du också förälskat dig i Säfsen? Nu kan du bli ägare till en av 19 natursköna tomter i sydsluttning där du kan bygga din drömstuga.

Sydgläntan ligger i stugområdet i natursköna omgivningar där stora härliga tomter draperas i vackert solljus hela dagen. Området har gångavstånd till restauranger och service och nära till alla former av aktiviteter så som skidåkning både utför och på längden, cykelleder, vandringsleder, bad och alla andra aktiviteter.

Här kan hela familjen slappna av och njuta av naturen, friska luften, vackra omgivningar och ta del av alla aktiviteter året runt. Eller se det som en ren investering och hyr ut huset och ta del av 75% av hyresintäkten.

En klok investering

Ett mycket populärt sätt att finansiera sitt hus är att hyra ut det via Säfsens stugförmedling. Säfsens målmedvetna satsning året runt har skapat en stor efterfrågan på att hyra stuga vilket ger en hög beläggning under vinter och sommar för de som väljer att hyra ut sin stuga.

De senaste årens uthyrningsintäkt på en stuga motsvarande den du kan bygga i Sydgläntan har en genomsnittlig ut­ hyrningsintäkt per år på ca 100 000 kronor.*

På tomterna i Sydgläntan har du möjlighet att bygga ett hus på 120 m2. Om du också tecknar ett hyresavtal där Säfsen hanterar uthyrningen får du en rabatt på 200 000 kronor på tomten.

Verkar det intressant och du vill veta mer, kontakta Isabella HjälteSvensk Fastighetsförmedling direkt med din intresseanmälan och ange gärna vilken eller vilka tomter som du är intresserad av.

* Siffran är baserad på ett hus om ca 85 m2 med 10–12 bäddar fördelat på 4 sovrum med god standard anpassad för barnfamiljer. I Sydgläntan kan hus upp till 120 m2 byggas.

Tomtfakta Sydgläntan

Tomterna är mellan 1 000 m2 och 1 250 m2 stora och säljs till fasta priser mellan 700 000 kronor och 950 000 kronor.

Möjlighet till rabatt på 200 000 kronor på tomtpriset ges om man tecknar ett förmedlingsavtal med Säfsen Resort där Säfsen hyr ut stugan åt er när ni själva inte använder den. Det gör också att du har en nettointäkt på stugan, du behåller 75% av hyresintäkten.

Du är fri att använda vilken byggare eller husmodell som du önskar. Du kan också få ett färdigt stugförslag från en leverantör.

Vill du veta mer?

Fyll i formuläret med din intresseanmälan och ange gärna vilken eller vilka tomter som du är intresserad av.

Nära Göteborg och Stockholm

Älskar du skidåkning lika mycket som oss? Vill du kunna åka skidor bekvämt över helgen? Säfsen Stugby i södra Dalarna ligger nära Stockholm och ännu närmare från Örebro och Västerås. Nu släpper vi upp några tomter till salu. Investera i ett boende som ger avkoppling och upplevelser, och där ni slipper det tråkiga praktiska som annars hör till hus- och stugägande.

Vi har storslagna planer för att skapa ett ännu bättre, mer tillgängligt och roligt Säfsen. Vår ambition gäller för nya nedfarter för utförsåkning, bättre mountainbikeleder samt fler restauranger och butiker. Dessutom vill vi binda samman stugbyn och skidanläggningen med en lift. På så sätt kan du ställa dig på skidorna direkt utanför stugan med ski in oavsett var din stuga ligger!

Översiktsbild Säfsen skidbacke i kvällsljus med skidåkare.

Ett andra hem i Säfsen

Låt Säfsen i Dalarna bli ditt andra hem. Fira jul med skidåkning, ta med mormor på en avkopplande weekend nära hemma, låt barnen få ett härligt sommarlov med kanotpaddling och fiske, lek i naturen, cykla mountainbike över stock och sten och mycket mer. Detta kan bli er lugna trygga oas där hela familjen känner dig som hemma. Låter det för bra för att vara sant? Det kommer mer. Medan du kopplar av och upplever så tar vi hand om de praktiska detaljer som hör till att äga ett fritidshus. Bra va!

Sedan 2006 har Säfsen Resort sålt ca 180 bostadsrätter i stugbyn. De populära stugorna hyrs ut med hög beläggning, 80 % på vintern och 70 % på sommaren och har massor med nöjda gäster. Det betyder att vi idag kan erbjuda våra husägare en intäkt som ofta täcker års-och driftkostnad. Då kan du dessutom bo flera veckor per år i din stuga, helt gratis.

Kök med matbord i stuga.
Säfsen Resort, Dalen stugorna, interiör.

Enkelt och bekvämt ägande i stuga

Slipp oroa dig för att vattnet ska frysa på vintern eller ägna semestern åt att måla. Som stugägare i Säfsen ingår allt sådant i vår stugservice. Så att du istället ska kunna ägna dig åt roligare saker som att cykla, åka skidor eller bara sitta i en vedeldad badtunna och njuta av livet. Visst låter det bra?

5 ekonomiska argument5 sköna argument
1. En stuga i Säfsen är en användbar investering. Här finns aktiviteter under åretsalla säsonger.1. Säfsen ligger på bekvämt avstånd om du bor i Mellansverige. Det betyder att du kan utnyttja din stuga ofta.
2. Årsavgift och driftskostnader kommer med största sannolikhet att betala sig genom hyresintäkter. I många fall även kapitalkostnader.2. Här finns toppenfin utförsåkning, längdåkning, cykling och friluftsliv i ett och samma område.
3. Som stugägare i Säfsen har du goda intäktsmöjligheter genom uthyrning. Du får 75% av hyresintäkterna.3. I restaurang Hyttan Kök, på gångavstånd från stugan kan du äta gott eller bara komma förbi och ta något svalkande i baren.
4. Uthyrning och syning av stugan utförs av Säfsen Resort och är ingenting som stugägaren behöver ägna sig åt.4. Du kan boka skidor och pjäxor till hela familjen och enkelt hämta ut dem i egen kassa för att snabbt komma ut i backen.
5. Säfsen Resort har expansiva framtidsplaner. I takt med att hela anläggningen utvecklas, är det också troligt att värdet på bostadsrätterna
ökar successivt.
5. Som stugägare får du stugägarkortet som ger fina rabatter på liftkort, skidhyra, utrustningoch kläder i shopen, med mera.