Wärdshus och Café

 Smakligt spis för kurrande mage i skidbacken

Mitt i skidområdet kan du njuta av hemlagade måltider som ger energi för nya åk. Kurrar magen för något snabbt och litet slinker du in i caféet för mumsigt fikabröd och en kopp varm choklad. Välkommen in!

Vid soliga dagar flyttar vi ut grillen och afterskin på terrassen.

Tack för en underbar vinter, vi ses igen den 19/12 2020.

Meny Wärdshuset

Gulaschsoppa på granbädd med bröd och creme fraiche

Hemmagjord gulaschsoppa

99 kr

barn 75 kr

Hemmagjord bolognese

99 kr

serveras med pasta
barn 75 kr

Kyckling stekt i parmesan

99 kr

serveras med quinoa eller nakenhavre
barn 75 kr

Vegansk pastasås

99 kr

barn 75 kr

Skidåkarsås

99 kr

serveras med pasta
barn 75 kr

Pannkakor

99 kr

5 st

Pannkakor

55 kr

3 st

Hamburgare 160 gr

119 kr

Hamburgare 90 gr

85 kr

Alla rätter serveras med färska grönsaker.

Wärdshuset – Dagens lunch och after ski

God mat på skidresan är en viktig del av semestern. Från vintern 2019/20 har vi byggt ut vårt populära Wärdshus och gjort plats för ännu fler gäster. Varje dag under vintern kan du beställa din lunch från vår goda meny. Våra kockar serverar allt från värmande gulaschsoppa, hamburgare, pannkakor och mycket mer. På den rymliga terassen har du full utsikt över skidbackarna. Kanske vill någon i sällskapet hänga kvar lite längre i backen? Här kan du njuta av solen och bättra på brännan. Vid soliga dagar flyttar vi ut både grillen och afterskin till terassen. 

I Säfsen är barnen i fokus. Det gäller hela vägen till vår after ski. Varje lördag från kl. 15 svänger vi loss till fartfylld underhållning på vår after ski för både små och stora skidåkare. Häng med du också!

Café – mumsig fika och varm choklad

I anslutning till Wärdshuset med en separat entré finns vårt mysiga café. Kurrar magen för något litet är det perfekt att svänga in här. Vi har ett fräscht utbud av smörgåsar, fikabröd, våfflor eller varför inte en kopp rykande choklad att värma dig med. Som vanligt har vi tänkt på barnen. Här finns ett ett ritbord med papper och pennor där barnen kan vara kreativa om fikastunden drar ut på tiden för de vuxna. Bra va!

Våffelvagnen

Flera dagar i veckan håller vår nya våffelvagn öppet. Du hittar den i anslutning till Barnens Skidland och här finns stor terrass med sittplatser.
Välkommen!

Öppettider Wärdshus & Café

Vintern 2020/2021

Vi ger dig god mat på skidresan. Lunch i Wärdshuset serveras kl. 11.00-15.00. Välkommen in till vårt café som är öppet dagligen från kl 09.00.

Vecka 51-14Wärdshus & Café
Mån – Fre09.00-16.00
Lör09.00-18.00
Sön 09.00-16.00

God mat på familjens skidresa

I Säfsen kan du äta hemlagade måltider både i backen och i vår mysiga stugby. I Wärdshuset i hjärtat av skidområdet serveras lunch och fika dagligen och i Hyttan Kök & Bar i stugbyn kan du tillika njuta av våra omtyckta buffér och pizza.

En god fjällsemester med barn

Bra mat på skidresan är en viktig faktor för en lyckad dag i backen. Särskilt om du reser med barn. Slipp energidippar och sura miner och planera in pauser i skidåkningen där ni fyller på med energi. Utöver Wärdshus & Café så finns naturligtvis värmestuga för medhavd matsäck och gott om picknicktställen runt skidområdet.