Wärdshus och Café

Öppet 23/12-2022 till 10/4-2023

Mitt i skidområdet kan du njuta av hemlagade måltider som ger energi för nya åk. Kurrar magen för något snabbt och litet slinker du in i caféet för mumsigt fikabröd och en kopp varm choklad. Välkommen in!

Specialupplägg pga restriktioner

God mat hör till på familjens aktiva semester, såväl om det gäller sommar och cykel eller vinter och skidor!

Så även i år, men vi har gjort lite förändringar och förbättringar när det gäller att äta mat här i Säfsen, till exempel är vi i år kontantfria, och man kan också köpa maten som take-away.

Take-Away

Alla våra rätter vi serverar i Wärdshuset går även att få som Take Away. Du köper och betalar via vår app, hämtar maten i Wärdshusets restaurang, och äter den där du vill.

Dagens lunch & fika

God mat på skidresan är en viktig del av semestern. Nu har vårt populära Wärdshus plats för ännu fler gäster. Varje dag under vintern kan du beställa din lunch från vår goda meny och äta i stugan eller hos oss.

Flera rätter kan fås i mindre portion till ett lägre barnpris (upp till 14 år). Våra kockar serverar allt från värmande gulaschsoppa, hamburgare, pannkakor och mycket mer.

På den rymliga terrassen har du full utsikt över skidbackarna. Kanske vill någon i sällskapet hänga kvar lite längre i backen? Här kan du njuta av solen och bättra på brännan.

Wärdshusets restaurang med utsikt mot skidbacken

Mumsig fika och varm choklad

I anslutning till Wärdshuset med en separat entré finns vårt mysiga café. Kurrar magen för något litet är det perfekt att svänga in här.

Vi har ett fräscht utbud av smörgåsar, fikabröd, varm korv, paj eller varför inte en kopp rykande choklad att värma dig med?

Som vanligt har vi tänkt på barnen.

Nybakade kanelbullar på plåt

Våffelvagnen

Vintertid håller våffelvagnen öppet flera dagar i veckan, Den drivs tillsammans med Våffelbruket från Ludvika.
Du hittar den i anslutning till Barnens Skidland och här finns stor terrass med sittplatser.

Välkommen!

God mat på familjens skidresa

I Säfsen kan du äta hemlagade måltider både i backen och i vår mysiga stugby. I Wärdshuset i hjärtat av skidområdet serveras lunch och fika dagligen och i Hyttan Kök & Bar i stugbyn kan du tillika njuta av våra omtyckta menyer och pizza.

En god fjällsemester med barn

Bra mat på skidresan är en viktig faktor för en lyckad dag i backen. Särskilt om du reser med barn. Slipp energidippar och sura miner och planera in pauser i skidåkningen där ni fyller på med energi. Utöver Wärdshus & Café så finns naturligtvis flera möjligheter för medhavd matsäck och gott om picknicktställen runt skidområdet.