Besök Säfsen för en dag med skidåkning och utemys

Säfsen ligger förmodligen närmare än du tror. Gör ett bekvämt dagsbesök med massor av skidåkning. Med 1,5 timme från Karlskoga, 2 timmar från Örebro och Västerås och 3 timmar från Stockholm & 4 timmar från Göteborg är Säfsen den perfekta skidorten för ett besök över dagen. Så här enkelt hittar du hit.

Köp liftkort

I Säfsen får du mycket skidåkning för pengarna!

Hyr skidor

Förboka utrustning och slipp köa din första semesterdag. Hämta dina förbokade utrustning i Skidboden vid…

Boka skidskola

Om du kommer över dagen och vill komma igång snabbt så är en privatlektion perfekt.

Skidåkningen i Säfsen

passar för barn i alla åldrar och är perfekt för en dagsutflykt eller en weekend.

Resan hit

Det är nära till Säfsen, hela två timmar kortare resa än till Sälen.

Mycket skidåkning för en dag

Kort avstånd betyder mindre tid i bilen och mer tid för skidåkning. Du som kommer söderifrån har 2 timmar kortare resa hit än till Sälen. I Säfsen finns ett stort urval av skidåkning, från gröna till svarta backar. Med enkel logistik i alla led och fokus på långa och lätta alpina backar så att hela familjen kan åka tillsammans, vill vi skapa en strulfri semester. På lördagar har vi öppet lite längre, till kl 18. Hinner någon i familjen testa alla backarna på ett dagsbesök tro? Läs mer om alpin skidåkning i Säfsen här.

Perfekt för familjen

Säfsen Ski Resort är det perfekta valet för familjer och nybörjaren som vill åka skidor. Vårt nära läge i södra Dalarna gör det dessutom smidigt för ett dagsbesök. Vi har anpassat skidområdet för att hela familjen ska få en bekväm och rolig upplevelse. De flesta backar i vårt skidsystem är snälla gröna och blå backar som ger familjen lång och härlig utförsåkning genom skogen. Har man bara lärt sig bromsa farten genom att ploga med skidorna, kan man åka från den högsta toppen och åka stollift. En annan bra sak är att alla nedfarter slutar på samma ställe. Här finns flera stora träterrasser där ni kan ta en avkopplande fika i solen medan barnen under uppsikt kan åka några extra vändor helt själva. Smidigt och enkelt, precis som det ska vara för en barnfamilj på skidsemester.

Familj åker skidor utförsåkning.

Barn 0-7 år åker gratis

Barn som är yngre än 8 år och använder hjälm har fritt liftkort. För ungdom (8-15 år) och senior (<65 år) kostar ett dagkort 305 kr och dagkort för vuxen är 375 kr. Läs mer om köp av liftkort här. Självklart kan du också hyra utrustning. För mer tid i skidbacken rekommenderar vi att förboka skidutrustning.

Familj med fyra barn åker längdskidor i Säfsen.

Längskidåkning i södra Dalarna

Utöver våra 19 härliga alpina backar har vi dessutom 75 km fina och preparerade längdskidspår. Oavsett om familjen ska prova längdskidåkning för första gången, om du tränar inför en speciell utmaning eller bara älskar att åka längdskidor så finns ett längdspår som passar .Läs mer om längdskidåkning i Säfsen här.