Sommarens lednyheter

I sommar satsar vi stort på cykling,
målet är att skapa rolig och tillgänglig cykling för alla! 

Vi lägger ner stort jobb och engagemang på våra leder. Vi röjer i terrängen, broar och spänger rustas nu upp och på vissa platser byggs nytt. Många av våra spänger är nu breddade och bättre lämpade för cykling. Vårt fokus är hållbara cykelupplevelser, både för gäster och naturen och arbetar därför på ett sätt som minskar slitage och värnar om vår skogsmiljö.

Ny lättare cykling, kul för alla.

Våra röda cykelleder Byrundan och Paskaberget byggs om så de blir blåa i svårighetsgrad. Steniga och bökiga partier byggs om för att bli lättare att cykla. Vi bygger en ny spång över ett blött parti på Byrundan.

Vi bygger också en flowtrail på 1,8km från toppen av solberget – beräknas vara klar i Juli. Säfsen Flowtrail blir en härlig och rolig led som tar dig från toppen av Solberget. Skönt flow med lite pirr i magen!

Bygget av en ny förbindelseled mellan berget och Hyttan/Stugbyn är nu igång. Leden kommer att göra det snabbt och smidigt att gå eller cykla mellan våra aktivitetscenter och tar vägen genom mysig skog och över myr.

Nytt för i år: el-mountainbike

I hyran hittar du förutom massor av sprillans nya mtb-cyklar, i år även e-mtbs. Det är en härlig känsla att kunna ta sig upp för en backe där man normalt får kliva av, kunna cykla en längre runda än tidigare eller kanske för en gångs skull hänga på din supersnabba kompis ut på en sväng! Cykelglädje!

Följ hur sommarens nyheter växer fram på Instagram och Facebook.

Boka din cykel här

Det är smart att förhandsboka sin mtb, det kan stundtals vara hårt tryck.

Till cykelbokningen

Hitta rätt cykelled

Vi har 350 km cykelleder att välja mellan. Ibland kan det vara svårt att hitta…

Om cyklingen i Säfsen