Här får du mest plånboksvänlig skidåkning i Sverige

Enligt Svd Näringsliv

SvD Näringsliv listar 14 skidanläggningar i Sverige och Norge – från billigast till dyrast. Skidorten Säfsen Ski Resort i södra Dalarna saknas i presentationen. Men om den barnvänliga skidorten nära Stockholm skulle ha varit med, hade Säfsen placerat sig som nr 1 i prisjämförelsen av billigaste skidsemester.

Billigaste liftkortet på utförsåkning i Sverige

I SvD Näringslivs artikel från den 29 oktober görs prisjämförelse av veckoliftkort.

Säfsen Ski Resort är billigast av alla 14 presenterade skidanläggningar.

Dessutom åker barn upp till 7 år gratis. Till på köpet får hela familjen spårkort för längdskidåkning, behöver inte betala extra för de laddningsbara plastkorten (ofta kallade KeyCard) och fri entré till populära SnowCamp, en stor inomhusarena för trampolin och studsmattor.

Billigaste och dyraste skidorter i Sverige

I SvD´s artikel är de två billigaste skidorterna också de närmaste till Säfsen Ski Resort: Hovfjället (nr 1) i Värmland och Kungsberget (nr 2) i Gästrikland. Här är liftkortspriserna 8-13% dyrare än i Säfsen. Den dyraste skidorten i Sverige beskrivs att vara Åre. Här kostar ett liftkort 6-8 dagar 2 540 kr för vuxen, nästan dubbelt så mycket som i Säfsen. Ännu dyrare är det att ta sig över gränsen till Norge, där Hemsedal och Trysil toppar listan av dyraste liftkort. 

Läs mer och jämför våra liftkortspriser med andra skidorter här.

bloggen

5 anledningar att Säfsen har de mest prisvärda liftkorten

Vi vill att så många som möjlig ska ha möjlighet att testa och kanske lära sig älska att åka skidor.…

Läs mer