Terränglöpning

Utveckla din löpning i nära fjäll

Löpträning i terräng tar din löpning till en ny nivå. Dessutom är det något speciellt att springa i vild och orörd natur. Utveckla din löpning i nära fjäll, knappt tre timmar från Stockholm. Gör en nära träningresa med kompisarna!

Trail running i Säfsen

Vill du utveckla din terränglöpning eller ta din löpning till en ny nivå bjuder Säfsen på fantastiska möjligheter. Oavsett hur du vill uppleva din trail running – bekvämt över ängar och genom skog eller uppför höga berg, över stock och sten – så har vi en led som passar just dina önskemål. Välj mellan flera leder, upp till någon mil lång. Några är lite trixigare och ingår i våra vandringsleder. Håll tungan rätt i mun och öva upp balans och teknik. För mer puls, varför inte ta er upp till toppen av skidområdet och Solberget 472 meter över havet. Ta en paus och njut av den flera mil långa utsikten innan ni återvänder till stugbyn genom gammal finnskog.

Två kvinnor springer på en stig kryssled vid en sjö
trail, löpning, stig, ledkryss

Det våras för terränglöpning

Allt fler upplever tjusningen med terränglöpning, eller trail running som det också populärt kallas. Ut och spring i skog, höga backar, mjuka skogsvägar, vidsträckta gräsängar och snirkliga stigar. Löpträning i backar och tekniska utmaningar över stock och sten lägger grunden för och är en genväg till starka löpprestationer. Helt enkelt därför att terränglöpning ökar din styrka och ger ny motivation. Belöningen för jobbet får du i form av fantastiska naturlandskap och vyer – oavsett när du besöker oss under barmarksäsongen, vår, sommar eller höst. Och belöning i form av utvecklingsresultat naturligtvis.

Bekvämt boende

Gör en nära träningresa med kompisarna! Hos oss på Säfsen Resort bor ni bekvämt i moderna stugor med naturen precis utanför knuten. Stugorna är välutrustade för självhushåll och med plats för många i separata sovrum.

Kök med ljus träpanel och furumöbler, Säfsen Dalarna.

Bästa träningsrundan

Vi ger dig tipsen

Packa löparryggsäcken med vätska och energigivande snacks eller matsäck. Längs med lederna finns flera vindskydd. I Äventyrspasset ingår karta som visar leder och var ni kan kan ta paus. Tveka inte att kontakta vår kunniga personal i sportcenter Björnen. Vi ger dig de bästa tipsen för att finna den bästa träningsrundan och inspirationen för din terränglöpning. Lycka till!

Två kvinnor springer på stig

Säfsen guide – hitta rätt bland våra terrängspår

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren terränglöpare så har vi ett motionsspår som passar just dig. Här finns leder som är flacka med njutningslöpning genom skog och mark och terrängspår med kilometrar som stiger ordentligt.

Hur vet jag var motionsspåren finns?

Alla vandringsleder som också väl funkar för terrängspring är märkta i rött på kartan, både på den stora översiktskartan vid sportcenter Björnen och kartan du kan ta med dig. Ute i naturen är lederna märkta med röda kryss, så håll utkik! Ser du ett rött kryss, är du på rätt väg. Du kan naturligtvis också kombinera flera leder och därmed förlänga din träningsrunda.

Vandringsleder i Säfsen

Här kan du ladda ner karta över våra vandringsleder och motionsspår.