Liftkort i Säfsen Ski Resort

Enstaka åk eller en hel vecka – vi har ett liftkort som passar dig!

Liftkort för alla

I Säfsen vill vi att skidåkningen ska vara strulfri i alla led. Det gäller även liftkortet. Därför har vi en mängd olika liftkort att välja mellan, oavsett om du vill åka enstaka åk eller flera dagar. Bokar du vårt kombikort så ingår dessutom spårkort för Säfsens fina längdskidspår. Dessutom har vi ett supersmart liftkort som ni kan dela på två åkare – Föräldraliftkortet!

Förbokning av liftkort & skidhyra

I Säfsen behöver man förboka liftkort & skidhyra. Vi vill ge dig som gäst en så smidig upplevelse som möjligt. Genom att förboka dina liftkort kan vi förbereda dem och ha dem klara vid skiduthyrningen när du checkar in. Åker du skidor på dagen, innan incheckning, är det bara att hämta ut dem i Skidbodens shop som finns i anslutning till skidområdet. Boka dina liftkort i samma bokning som ditt boende så har du allt samlat på ett ställe. Detta gör du enkelt genom att logga in på MIN SIDA och tryck på lägg till i din redan befintliga bokning. Enkelt och smidigt!

Kortvecka och Weekendkort

Våra mest prisvärda liftkort där du får en dags åkning på köpet. Dessutom ingår spårkort. Vid köp av kortveckakort (sön-tors) ingår 5 dagars skidåkning och vid weekendkort (tors-sön) ingår 4 dagar.

Föräldraliftkortet – dela på två

Med vårt föräldraliftkort kan två personer dela på ett liftkort.

Att åka skidor är roligast att göra tillsammans. Men med små barn i skidbacken går inte det alltid att göra. De yngsta barnen behöver fler pauser medan de större aldrig vill sluta åka skidor. Då har man som föräldrar inget val annat än dela på sig, en som åker med de äldre och en som passar de mindre.

För att göra en lite enklare och mer strulfri skidsemester för familjen har vi tagit fram Föräldraliftkortet. Det är ett helt vanligt liftkort men med den smarta skillnaden att två föräldrar kan turas om och dela på det.  Ett liftkort för dig som gillar valfrihet och älskar att åka massor av skidor.

Föräldraliftkortet – så här funkar det

Dela liftkort mellan föräldrarna.
Med vårt föräldraliftkort kan två personer dela på ett liftkort.

Barn 0-7 år åker gratis

För att minska risken för skador bör du se till att använda hjälm och att ha rätt inställda skidbindningar. När du hyr skidutrustning i Säfsen så ingår hjälm för barn upp till 7 år. Barn 0-7 år som bär hjälm i backen åker gratis i alla liftar.

Mer säkerhetsutrustning som till exempel en ryggplatta finns att hyra i skiduthyrningen och kan förbokas online här.

Säsongskortet – för dig som vill åka ofta

Älskar du skidåkning och vill besöka oss ofta så ska du boka Säsongskortet. Här får du massor med härliga skiddagar precis när du vill* och hur mycket du vill. Köp säsongkort online eller i liftkortskassan i skidområdet.

*Säsongskortet gäller från den 22 december och alpinsäsongen ut.

Liftkort – så här funkar det

På Säfsen använder vi ett system som heter Skidata, där liftkortet laddas på ett plastkort som du har med dig när du ska åka i liftsystemet. Du laddar kortet med antal dagar som du vill åka slalom, detta blir ditt personliga liftkort. Sen är det bara att åka!