Liftkort i Säfsen Ski Resort

Enstaka åk eller en hel vecka – vi har ett liftkort som passar dig!

Liftkort för alla

I Säfsen vill vi att skidåkningen ska vara strulfri i alla led. Det gäller även liftkortet. Därför har vi en mängd olika liftkort att välja mellan, oavsett om du vill åka enstaka åk eller flera dagar. Bokar du liftkort för minst tre dagar så ingår dessutom spårkort för Säfsens fina längdskidspår. Dessutom har vi ett supersmart liftkort som ni kan dela på två åkare – Föräldraliftkortet!

Föräldraliftkortet – dela på två

Med vårt föräldraliftkort kan två personer dela på ett liftkort.

Att åka skidor är roligast att göra tillsammans. Men med små barn i skidbacken går inte det alltid att göra. De yngsta barnen behöver fler pauser medan de större aldrig vill sluta åka skidor. Då har man som föräldrar inget val annat än dela på sig, en som åker med de äldre och en som passar de mindre.

För att göra en lite enklare och mer strulfri skidsemester för familjen har vi tagit fram Föräldraliftkortet. Det är ett helt vanligt liftkort men med den smarta skillnaden att två föräldrar kan turas om och dela på det.  Ett liftkort för dig som gillar valfrihet och älskar att åka massor av skidor.

Föräldraliftkortet – så här funkar det

Dela liftkort mellan föräldrarna.
Med vårt föräldraliftkort kan två personer dela på ett liftkort.

Barn 0-7 år åker gratis

För att minska risken för skador bör du se till att använda hjälm och att ha rätt inställda skidbindningar. När du hyr skidutrustning i Säfsen så ingår hjälm för barn upp till 7 år. Barn 0-7 år som bär hjälm i backen åker gratis i alla liftar.

Mer säkerhetsutrustning som till exempel en ryggplatta finns att hyra i skiduthyrningen och kan förbokas online här.

Säsongskortet – för dig som vill åka ofta

Älskar du skidåkning och vill besöka oss ofta så ska du boka Säsongskortet. Här får du massor med härliga skiddagar precis när du vill* och hur mycket du vill. Förboka säsongkort online eller köp i liftkortskassan i skidområde.

*Säsongskortet gäller från den 19 december och alpinsäsongen ut.

I Säsongskortet ingår dessutom:

Priser liftkort vintern 2020/21

Antal dagarVuxen fr. 16 årUngdom 8-15 år/
senior*
Föräldraliftkort
1 dag375 kr305 kr465 kr
2 dagar695 kr550 kr880 kr
3 dagar945 kr760 kr1185 kr
4 dagar1125 kr890 kr1395 kr
5 dagar1335 kr1085 kr1675 kr
6-7 dagar **1435 kr1165 kr1805 kr
Säsongskort3775 kr2655 kr
3 timmar
305 kr245 kr
Fm kl 09-13.00 resp. Em kl. 12-16315 kr265 kr

* Ungdom mellan ålder 8-15 år, samt senior 65 år >
** I alla 6-7 dagars kort ingår ett besök på Snowcamp

Förhandsboka och få mer skidåkning

Kom ihåg att mindre tid i kö ger mer tid i backen. Förboka ditt liftkort online och få mer tid för härlig skidåkning. Bokar du liftkort för minst 3 dagar ingår Spårkort för våra härliga längdskidspår.

Vill du ändå avvakta och köpa liftkort på plats kan du naturligtvis göra det i receptionen på Hyttan och i skidområdet.

Liftkort – så här funkar det

På Säfsen använder vi ett system som heter Skidata, där liftkortet laddas på ett plastkort som du har med dig när du ska åka i liftsystemet. Du laddar kortet med antal dagar som du vill åka slalom, detta blir ditt personliga liftkort. Sen är det bara att åka!

Strulfri semester

På Säfsen älskar vi allt som kan göra din semester mer strulfri. Ytterligare en smart lösning som förenklar skidsemestern är att hos oss är inget Key Card-tvång. Ni vet Key Card´et, det där omladdningsbara kortet till liftkortet som man alltid glömmer hemma. Vi har tagit bort det tvånget. Hos oss ingår alltid själva kortet när du köper liftkort och det kostar givetvis inget extra och funkar precis lika smidigt. Har du ett eget laddningsbara kort eller vill köpa ett eget så går det givetvis också bra.