Äventyrspasset på Säfsen

Alla aktiviteter på ett kort

I Äventyrspasset ingår en rad olika roliga aktiviteter. Vi tror på strulfrihet och vi har därför bakat in äventyrspasset i boendepriset. Hälsar du på oss för dagen köper du det i receptionen för 120 kr/dag.

Vi tror på en enkel och ”strulfri” semester. I Äventyrspasset ingår så många aktiviteter att de räcker i flera dagar.

Med Äventyrspasset finns hur mycket som helst för familjen att göra när ni besöker oss på Säfsen Resort.

Äventyrspasset – det här ingår

1. Cykelarenan

Cykelarenan ligger mittemot huvudbyggnaden Hyttan. Här finns allt för stora och små cykelälskare. Som teknikbana att träna balans och vässa tekniken, BMX-bana med gupp, kurvor och lagom läskiga hopp och våra två teknikslingor genom skog, långa och korta Kullberget. Här finns också många sittplatser /åskådarplats för familjen och alla kompisar att ta en paus och kolla in alla tricks. I sportcenter Björnen precis bredvid arenan kan ni hyra all utrustning ni kan behöva, från tramplösa kick bikes, mountainbike till cykelsadel och cykelkärra.

Översiktsbild Säfsen MTB Teknikbana

2. Klättervägg och frisbee-golf och minigolf

Vid huvudbyggnaden Hyttan finns barnens klättervägg (2m), hinderbana för de yngsta, frisbee-golf, minigolf och en sandlåda. Allt perfekt placerad så att de vuxna har utsikt från utomhusterrassen på restaurang Hyttan Kök. Frisbee, klubbor och golfbollar m.m kan lånas i sportcenter Björnen.

3. Vildmarkslekplatsen

Vår populära Vildmarkslekplatsen bjuder på massor med skoj naturlek. Klättra, balansera över stock och svinga dig i lianer. Packa med picknick, här är lätt att tillbringa flera timmar. Här finns 2 stycken hinderbanor, en för de minsta barnen och en för de större. Läs mer här.

4. Volleyboll, fotboll, brännboll

Det finns mycket rolig man kan göra med boll. På Säfsen Resort finns stora gröna ytor där ni kan samla familj och vänner för att spela volleyboll, fotboll och brännboll. Vad väljer ni att spela? Bollar finns att låna i sportcenter Björnen.

5. Kubb och boule

I Säfsen Resort finns aktiviteter för alla åldrar. Kanske kubb eller boule kan locka. Genom Äventyrspasset får ni låna kubbspel och bouleset i sportcenter Björnen.

6. Cykelbingo

Samla familjen, hämta bingobrickor i receptionen och hoppa upp på cykeln! Längs den 11 km platta leden finns bingobrickor och det gäller det att samla så många kryss som möjligt. Vem blir familjens bingo-vinnare? Läs mer om cykelbingo här.

7. Cykeltvätt och verktyg

Efter en runda i skogen med egen eller hyrd utrustning så mår cykeln bra av en rengöring. Utanför sportcenter Björnen har ni tillgång till cykeltvätt och även verktyg om ni behöver det.

8. Karta över Säfsen Resort med omnejd

Med våra olika kartor navigerar ni smidigt på våra totalt 30 mil långa MTB-leder och 7 mil av vandrings- och trailleder. Dessutom är utmärkt på kartan var finns raststugor med grillplats eller vindskydd.

Säfsenmanifestet

Det smarta Äventyrspasset ingår i vårt bidrag till en härlig och ”strulfri” semester för hela familjen. Vi kallar det Säfsenmanifestet. Här har vi samlat våra löften till dig som besöker oss under barmarkssäsongen (maj till november). Läs mer om Säfsenmanifestet och våra 18 bidrag för en upplevelserik och strulfri vistelse.