Äventyrspasset i Säfsen

Alla aktiviteter på ett kort

I Äventyrspasset ingår en rad olika roliga aktiviteter. Vi tror på strulfrihet och vi har därför bakat in äventyrspasset i boendepriset. Hälsar du på oss för dagen köper du det i receptionen för 120 kr/dag.

Vi tror på en enkel och ”strulfri” semester. I Äventyrspasset ingår så många aktiviteter att de räcker i flera dagar.

Med Äventyrspasset finns hur mycket som helst för familjen att göra när ni besöker oss på Säfsen Resort.

Äventyrspasset – det här ingår

1. Cykelarenan

Cykelarenan ligger vid aktivitetshuset Björnen. Här finns allt för stora och små cykelälskare. Som teknikbanan att träna balans och vässa tekniken, BMX-bana med gupp, kurvor och lagom läskiga hopp och våra två teknikslingor i Filurius cykeläventyr. Här finns också många sittplatser/åskådarplats för familjen och kompisar att ta en paus på och kolla in alla tricks. I Björnen kan ni hyra all utrustning ni kan behöva, från tramplösa kick bikes, mountainbike till cykelsadel och cykelkärra.

BMX-banan i Cykelarenan

2. Cykel- och vandringsleder

Med äventyrspasset i hand har ni tillgång till alla våra vandrings- och cykelleder. I Säfsen finns barnvänliga cykelstigar så att alla kan följa med. De uppmärkta lederna gör det lätt att hitta rätt och längs med lederna finns flera fikaplatser. Varje led har också ett färgsystem likt de i skidbacken på vintern. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren vandrare så har Säfsen en vandringsled som passar just dig. Väljer du en bekväm 3 km-slinga över ängar och genom skog eller vill du ta dig ända upp till toppen av Solberget och njuta av den vidsträckta utsikten?

3. Cykelbingo

Samla familjen, hämta bingobrickor i Björnen och hoppa upp på cykeln! Längs den 6 km långa leden finns bingobrickor och det gäller att samla så många kryss som möjligt. Vem blir familjens bingo-vinnare? Läs mer om cykelbingo här.

4. Barnens klättervägg

För de små äventyrarna har vi en speciell attraktion – vår klättervägg för barn! Denna klättervägg är utformad speciellt för att utmana och underhålla barn i alla åldrar. Den är en säker och spännande möjlighet för dem att utforska sina klättringsfärdigheter och övervinna hinder på ett kontrollerat sätt.

5. Frisbee-golf

Med 9 spännande hål som är perfekt avvägda för att passa hela familjen erbjuder vår bana en rolig och utmanande upplevelse för spelare i alla åldrar och färdighetsnivåer. Den är centralt belägen i vår mysiga stugby så du behöver inte gå långt för att ta del av detta spännande äventyr. Diskar att spela med kan du låna hos oss i Björnen.

6. Kubb, boule och liknande aktiviteter

I Säfsen Resort finns aktiviteter för alla åldrar. Kanske kan kubb eller boule locka? Med Äventyrspasset får ni låna kubbspel och bouleset i sportcenter Björnen. Dessutom finns det ju så mycket mer roligt man kan göra med en boll. Hos oss finns stora gröna ytor där ni kan samla familj och vänner för att spela volleyboll, fotboll och brännboll. Vad väljer ni att spela? Bollar finns också att låna i Björnen.

7. Cykeltvätt och verktyg

Efter en runda i skogen med egen eller hyrd utrustning så mår cykeln bra av en rengöring. Utanför sportcenter Björnen har ni tillgång till cykeltvätt och även verktyg om ni behöver det.

8. Karta över Säfsen Resort med omnejd

Med våra olika kartor navigerar ni smidigt på våra totalt 30 mil långa MTB-leder och 7 mil av vandrings- och trailleder. Dessutom är det utmärkt på kartan var det finns raststugor med grillplats eller vindskydd.

Dessutom ingår för alla gäster:

Låghöjdsbanan på vildmarkslekplatsen

Säfsenmanifestet

Det smarta Äventyrspasset ingår i vårt bidrag till en härlig och ”strulfri” semester för hela familjen. Vi kallar det Säfsenmanifestet. Här har vi samlat våra löften till dig som besöker oss under barmarkssäsongen (maj till november). Läs mer om Säfsenmanifestet och våra 18 bidrag för en upplevelserik och strulfri vistelse.