Skidåkning med barn nära Stockholm & Göteborg

Skidåkning för hela familjen i Dalarna

Vill du ha skidåkning i Sverige som passar för barn i alla åldrar är Säfsen Ski Resort ett toppenval. Säfsen ligger i södra Dalarna, en perfekt skidort för en weekend, kortvecka eller bara ett dagsbesök för skidåkning med hela familjen. Övernatta i lägenhet med bästa ski in-ski out läge eller hyr stuga i stugby. Tänk på att förboka liftkort & skidhyra inför ditt besök.

Alla nedfarter slutar på samma ställe
Vi har spår för både de erfarna och för nybörjarna
Skidåkning som i fjällen på nära avstånd
Vi erbjuder fria liftkort för barn 0-7 år som använder hjälm.
I Säfsen kan du räkna med en massa snö i backarna
Häng med Filurius på bus, disco eller afterski

Bästa skidorten för barnfamiljer & aktiva människor

I Säfsen kan du räkna med härlig skidåkning för alla. Här finns ett stort utbud av långa och lätta nedfarter och 57 km skidspår för dig som vill åka på längden. Ska familjen prova på utförsåkning för första gången är Säfsen den bästa av skidorter i Sverige. Här känner sig även de minsta ”stora” och vågar snabbt lite mer. En annan toppen sak med Säfsen är att alla backar & längdspår kommer fram på samma ställe. På så sätt har ni lätt uppsikt över hela familjen. Perfekt om någon i familjen vill passa på att träna för Vasaloppet eller bara för att det härligt att ta ut sig ordentligt.

Kvinna hämtar ut skidor i skiduthyrningen.

Hyr dina skidor

Tänk på att du måste förboka din utrustning! Hämta dina förbokade utrustning i Skidboden vid…

_76A5900

Köp liftkort

Liftkort förköper du i förväg. Då ligger liftkorten färdiga i ankomstkuvertet och du kan kasta…

Säfsen skidskolelärare och liten skidskolelev.

Boka skidskola

Vi har grundkurser, fortsättningskurser, avancerade kurser, privatlektioner och snowboardkurser – välj det som passar dig…

Åka skidor som i fjällen nära Stockholm

I Säfsen får du skidåkning som i fjällen på nära avstånd från Stockholm. Ännu närmare är skidåkningen från Örebro, mindre än 15 mil bort. Vi vill vara den bästa skidorten för familjer och nybörjaren. Hos oss är barnen hedersgäster. Vi har 19 backar, framförallt snälla gröna och blå backar som ger familjen lång härlig utförsåkning genom skogen. Vårt signum på Säfsen är en strulfri skidsemester. Därför har vi samlat smarta tips i Säfsen blogg för dig som ska åka skidor med barn. Se t. ex vår guide att åka lift med barn.

En strulfri skidsemester

I anslutning till liftar och backar finns grillområde där matsäcksluncher och brashäng avlöser varandra. Hit kan du ta dig med bil, inte för att parkera men för att lasta av familjen, skidor och packning. Smidigt och enkelt, precis som det ska vara för en barnfamilj på skidsemester. För på Säfsen älskar vi att åka på skidsemester med barn. Vi vet också att det också kan innebära en del utmaningar. Därför har vi skapat flera smarta lösningar som förenklar er skidsemester. Läs mer om en strulfri skidsemester i Säfsen manifestet.

Barnens skidåkning i Dalarna

Det ska vara enkelt att åka på skidsemester med familjen. I Säfsen har du god uppsikt över barnen i och med att alla nedfarter slutar gemensamt på samma ställe. Här presenterar vi ett urval av vår barnvänliga skidåkning.

Barnens Skidland – barnområde för nybörjare

Liten flicka plogar nerför barnbacken.

Alla knattars favorit! Ett komplett barnområde helt anpassat till att första åket på skidor ska bli så roligt som möjligt. Här kan alla knattar öva på första svängarna i lugn och ro. Här finns rullband som transporterar de som ännu inte lärt sig åka lift och här finns också Säfsens lättaste och långsammaste knapplift. Såklart kan du också träffa älgen Filurius och hans vänner här.

bloggen

Vanliga frågor när första svängen ska tas.

Att åka skidor med barn och nybörjare i barnvänliga Säfsen

Vi har samlat svaren på de vanligaste frågorna när barnen ska lära sig åka skidor.

Läs mer

Högst upp i backen första skiddagen

Vår högsta topp är  Solberget, 472 meter över havet med vacker utsikt över Säfssjön och omgivningarna. Härifrån kan faktiskt hela familjen åka redan första skiddagen. Jo, det är sant. Så snart man har lärt sig att bromsa och svänga lite grann är man redo att åka ända från toppen. Att redan sin första skiddag kunna åka sittlift till toppen och själv styra skidorna på vägen ner i den 1,5 km långa Långsvängen är ett stort äventyr. Det är något magiskt med första gången man kan och vågar åka från toppen, och på Säfsen vill vi att alla ska kunna det.

Liftarnas öppettider 2023/2024

Öppet varje dag 22/12 – 7/4
Alla dagar9.00-16.00
Förlängt öppet lördagar9.00-18.00
Liftarna som leder till toppen stängs på grund av säkerhet när skymningen infaller, även om det är tidigare än 16.00 eller 18.00

Lågpriskalender

Kurvorna visar prisskillnaden mellan säsongens alla veckor och hjälper dig hitta den som passar dig bäst. Paket och kampanjer markeras med en röd prick i diagrammet.

Prisindex / Vecka

Sön-Sön
Tor-Sön
Sön-Tors
Prisindex
Vecka

Bästa skidorten för barnfamiljer

Säfsen Ski Resort är det perfekta valet för familjer och nybörjaren som vill åka skidor. Här är barnen hedersgäster och allt är anpassat för att hela familjen ska få en bekväm och rolig upplevelse. I Säfsen kan ni åka skidor tillsammans hela familjen mycket tidigare än någon annanstans. Låt oss förklara varför.

Vårt bidrag till en strulfri semester

Vi vet av erfarenhet att det kan innebära en del utmaningar att åka skidor med barn. Därför har vi skapat en mängd smarta lösningar som ger familjen en härlig skidsemester. Vårt bidrag till en strulfri semester börjar redan vid parkeringen till skidområdet. Har finns pulkor som du kan dra barn och eventuell skidutrustningen uppför den lilla backen till hjärtat av skidområdet. Det finns naturligtvis också möjlighet att köra bilen ända fram till avlastningsplatsen om du föredrar det. I Säfsen kan ni också åka skidor tillsammans hela familjen mycket tidigare än någon annanstans tack vare planeringen av vårt skidområde. Låt oss berätta mer om det lite längre ner.

Åka skidor som i fjällen nära Stockholm

I Säfsen får du skidåkning som i fjällen på nära avstånd från Stockholm. Ännu närmare är skidåkningen från Örebro, mindre än 15 mil bort. I skidområdet strax bortanför vår fina stugby finns 18 härliga backar. De flesta är snälla gröna och blå backar som ger familjen lång och härlig utförsåkning genom skogen. En och annan lite tuffare röd backe finns också. Och för dig som kan det här med alpin skidåkning finns den tuffa svarta Djävulsgapet och Specialen. På lördagar har vi öppet lite längre, till kl 18 för kvällsskidåkning med upplysta skidbackar.

Fria liftkort barn 0-7 år

På Säfsen vill vi vara den bästa skidorten för familjer och nybörjaren. Hos oss är barnen hedersgäster. Vi erbjuder fria liftkort för barn 0-7 år som använder hjälm. Förboka liftkort här så får ni mer tid över till skidåkning!

Gratis prova-på-skidåkning för småttingar

Vi har gratis prova-på-skidåkning för barn upp till 3 år. Självklart ska de minsta prova att åka skidor! Men vi vet också att tålamodet kan vara väldigt kort hos de minsta. Därför kan du låna skidutrustning gratis till allra minsta för att se om de tycker det är kul. Läs mer om gratis prova-på-skidåkning här.

Restaurang i backen

Fyll på med energi för att orka ännu mer skidåkning. Mitt i skidområdet ligger Wärdshuset som serverar god hemlagad lunch. Restaurangen är utbyggd till vintern 2019/20 för att ge plats åt ännu fler gäster. Här finns värmande gulaschsoppa, barnens favorit pannkakor med grädde och sylt, hamburgare och mer. I samma område finns värmestugor med toalett för medhavd matsäck. På toppen av Solberget finns grillplatser och en stor tipi för medhavd matsäck och en stunds paus mellan åken.

Kvällstid erbjuder Wärdshuset även en varierande à la carte och en klassisk buffé med smaker för både små och större skidåkare. Dessutom äter barn 0-4 år gratis. Läs mer om gratis barnbuffé och specialpris för barn i restaurangen här.

Boende i Säfsen

Vill ni åka mer skidor? Boka en weekend eller kortvecka i Säfsen. Här kan du välja mellan nya lägenheter med bästa ski in ski out läge i backen eller hyra stuga i Dalarna. Läs mer om boende i Säfsen här.

Snögaranti

I Säfsen kan du räkna med massor av snö i backarna. Vårt geografiska läge och säkra snökanonsystem gör att vi kan ge snögaranti på din skidsemester. Vi garanterar att minst tre liftar och nedfarter håller öppet under säsongen, varav minst en är från toppen. Läs mer om Säfsens snögaranti här.