Cykelarenan

Öva balansen och vässa tekniken

Vår populära cykelarena är perfekt för dig som vill träna på balans, teknik, stabilitet och fokusering. Hyr cykel i sportcenter Björnen precis bredvid eller medtag egen. Här finns allt från tramplös kick bikes till moutainbike. Dessutom har vi cykelskola för alla knattar, från nybörjare till dig som vill vässa tekniken. Tillgång till cykelarenan ingår i Äventyrspasset.

Flicka med koncentrerad blick cyklar mtb i skog.

Cykelarenan – från sparkcykel till MTB

Har barnet inte testat cykel eller mountainbike tidigare? Inga problem! I Säfsen är allt tillrättalagt för att få den bästa introduktionen till att lära sig cykla. Vår cykelarena ligger centralt i stugbyn, mittemot huvudbyggnaden Hyttan och bredvid sportcenter Björnen. En komplett bana där både den erfarne cyklisten kan utvecklas och de minsta träna på balansen. Här är perfekt att ta några varv innan du ger dig ut på någon av våra leder så att du känner att din cykel är rätt inställd just för dig. Passa på och kom hit och testa!

Ingår i Äventyrspasset

Har ni bokat boende i Säfsen Resort så får ni också Äventyrspasset som ger tillgång till vår fina cykelarena. Dessutom massor med annat skoj! Besöker ni oss utan att boka boende kan ni naturligtvis köpa till det prisvärda Äventyrspasset. Kontakta oss i Hyttan eller i sportcenter Björnen och läs mer om Äventyrspasset här.

Växla upp till Naturstigen

När barnet är redo att testa nästa steg efter MTB Teknikbana, ligger Naturstigen näst på tur. Nu är det dags att testa kurvor och backar i ”den verkliga” naturen. Granne med cykelarenan finns en mindre skog med en spännande och lagom utmanade cykelled att börja utforska cykling i skog och natur. Läs mer om Naturstigen här.

Cykelskola från 3 år

Roligt lärande för alla knattar

Våra erfarna MTB-instruktörer ger den bästa starten för knattar som testar cykel för första gången, och de som vill utveckla sina färdigheter på cykel. Läs mer om Säfsens cykelskola här.

Prislista cykel

Här hittar du allt du behöver för en tur på hjul. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren åkare så har vi en cykel som passar dig. För mer alternativ av cyklar och antal dagar, se utökad prislista här.

ProduktHalvdagHeldag2 dagar
Mountainbike knatte 0-7 år 90 kr180 kr360 kr
Mountainbike ungdom 8-15 år150 kr220 kr400 kr
Mountainbike vuxen, från 16 år295 kr355 kr550 kr

Cykel från nybörjare till proffs

Säfsen bjuder på högkvalitativa cykelupplevelser för hela familjen. Våra cykelleder passar oavsett om du vill cykla med barn, träna distans inför långlopp eller är sugen på cross country.

Cykla med barn i Säfsen

Har barnet inte testat på mountainbike tidigare eller ens cyklat? Ingen fara. På Säfsen Resort har vi allt från tramplösa kick bikes för de allra yngsta, roliga teknikbanor för BMX och mountainbike till härliga cykelleder i vår omgivande skog. Vi hjälper dig att hitta rätt svårighetsgrad i våra cykelleder. Läs mer här om cykling i Säfsen, Dalarna.