Cykelarenan

Öva balansen och vässa tekniken

Vår populära cykelarena är perfekt för dig som vill träna på balans, teknik, stabilitet och fokusering. Hyr cykel i sportcenter Björnen precis bredvid eller ta med din egen. Här finns allt från tramplös kick bikes till moutainbike. Naturligtvis kan ni alltid fråga vår cykelkunniga personal om tips & råd för att snabbt komma igång eller vässa tekniken. Tillgång till cykelarenan ingår i Äventyrspasset.

Flicka med koncentrerad blick cyklar mtb i skog.

Cykelarenan – från sparkcykel till MTB

Har barnet inte testat cykel eller mountainbike tidigare? Inga problem! I Säfsen är allt tillrättalagt för att få den bästa introduktionen till att lära sig cykla. Vår cykelarena ligger centralt i stugbyn, granne med sportcenter Björnen. En komplett bana där både den erfarne cyklisten kan utvecklas och de minsta träna på balansen. Här är perfekt att ta några varv innan du ger dig ut på någon av våra leder så att du känner att din cykel är rätt inställd just för dig. Passa på och kom hit och testa!

Ingår i Äventyrspasset

Har ni bokat boende i Säfsen Resort så får ni också Äventyrspasset som ger tillgång till vår fina cykelarena. Dessutom massor med annat skoj! Besöker ni oss utan att boka boende kan ni naturligtvis köpa till det prisvärda Äventyrspasset. Kontakta oss i sportcenter Björnen och läs mer om Äventyrspasset här.

Växla upp till Naturstigen

När barnet är redo att testa nästa steg efter MTB Teknikbana, ligger Naturstigen näst på tur. Nu är det dags att testa kurvor och backar i ”den verkliga” naturen. Granne med cykelarenan finns en mindre skog med en spännande och lagom utmanade cykelled att börja utforska cykling i skog och natur. Läs mer om Naturstigen här.

Cykel från nybörjare till proffs

Säfsen bjuder på högkvalitativa cykelupplevelser för hela familjen. Våra cykelleder passar oavsett om du vill cykla med barn, träna distans inför långlopp eller är sugen på cross country.

Cykla med barn i Säfsen

Har barnet inte testat på mountainbike tidigare eller ens cyklat? Ingen fara. På Säfsen Resort har vi allt från tramplösa kick bikes för de allra yngsta, roliga teknikbanor för BMX och mountainbike till härliga cykelleder i vår omgivande skog. Vi hjälper dig att hitta rätt svårighetsgrad i våra cykelleder. Läs mer här om cykling i Säfsen, Dalarna.