Vildmarkslekplatsen

Säfsens svar på Wild Kids i Dalarna

Svinga dig i lianer, klättra, balansera över stock och sten och upptäck i skog och mark. Vildmarkslekplatsen är ett enda stort äventyr för hela familjen. Packa med matsäck och lek Wild Kids hela dagen.

Barn leker på Vildmarkslekplatsen, klassresor.

Lekfulla äventyr i skogen

På en skogsbeklädd udde omgiven av Säfssjön och precis intill vår populära fisketjärn Majatjärn, ligger Vildmarkslekplatsen. Promenera hit från stugbyn via stänger över myren eller varför inte hyra kanot, båt eller kajak och kom vattenvägen. Det finns också bilparkering i nära anslutning. Här kan barnen underhålla sig i flera timmar. Klättra upp i trädkojor, balansera på rep mellan höga träd, svinga sig fram i gungor och leka kull mellan kojor, kullar och stubbar. På Vildmarkslekplatsen kan ni lätt tillbringa flera timmar. Varför inte köpa fiskekort och ta med fiskespön. Just i Majatjärn är extra chans för napp. Här finns också möjlighet att bada, så ta med badkläder om väder tillåter. Och packa med picknick för utflykten. Här finns grillplats och vindskydd där ni kan ta paus och fylla på energi för mer lek.

Ingår i Äventyrspasset

Entré till Vildmarkslekplatsen ingår i Äventyrspasset. Har ni bokat stuga Säfsen Resort så ingår automatiskt Äventyrspasset som också ger tillgång till en mängd andra faciliteter på Säfsen Resort. Besöker ni oss utan att boka boende kan ni naturligtvis köpa till det prisvärda Äventyrspasset. Kontakta oss i Hyttan eller i sportcenter Björnen och läs mer om Äventyrspasset.

Säfsen är en upplevelsedestination i södra Dalarna med verksamhet hela året

I Säfsen är barnen huvudpersoner. Ta med hela familjen, släkt eller vänner. I Säfsen finns något för alla, ung som gammal och i alla årstider. Gör en nära resa, som känns långt borta.

Säfsen på vår, sommar och höst

Under barmarkssäsongen upptäcker barn och deras familjer spännande naturnära upplevelser. Här finns barnvänliga cykelstigar så att alla kan följa med, 175 sjöar för kanot och sport- och ädelfiske, fina vandringsleder och inte minst vår stolthet Vildmarkslekplatsen. Upplev mäktig natur mycket närmare än fjällen från mellersta Sverige