Boka boende i Säfsen

Som hemma. Fast bättre.

På semestern ska det vara minst lika bekvämt som hemma. Med mysigt soffhäng, sköna sängar och kök med alla bekvämligheter. I natursköna Säfsen kan du hyra boende i stuga eller lägenhet. Våra röda timmerstugor ligger centralt i Säfsen med längdåkningsspår, cykelleder och cykeluthyrning runt hörnet.

Snabblänkar

Stugor och lägenheter i Säfsen

Pistnära

Solslingan

6 bäddar
Nybyggda lägenheter direkt vid skidbackarna. Fullt utrustade med allt en familj behöver på skidsemester. När du stiger ut genom dörren har du ca 50 m till skidbacken.
Läs mer om Solslingan
Nyrenoverat

Övre Östanvik

4+3 eller 6+2 bäddar
Nyrenoverade timmerstugor centralt belägna i Säfsens stugby, nedanför Hyttan och intill pulkabacken samt spårcentraler och MTB leder. Stugorna är 3 rok, utrustade med kamin, bastu, torkskåp och ett välutrustat kök med diskmaskin, micro, riktig kyl-frys. Stugorna renoverades under år 2021 och har ny toalett/dusch, bastu samt nytt kök och möblemang.
Läs mer om Övre Östanvik
Pistnära
Boka boende i Säfsen

Vargspåret

6+2 och 10+2 bäddar
Bekväma och moderna lägenheter direkt vid skidbackarna med unikt ski in, ski out läge. Fullt utrustade med allt man behöver för en familj på skidsemester. Kliv ut genom dörren, spänn fast skidorna och glid direkt ut i skidbacken. Besöker du oss under vår gröna säsong bor du direkt i anslutning till vandring och cykelleder med storslagen utsikt mot Solbergets topp.
Läs mer om Vargspåret
Laddstolpe finns
Röd stuga med vita knutar i vinterlandskap.
Hyra stuga Säfsen.
Sovrum enkelsängar i stuga, Säfsen Dalarna.
Sovrum i stuga med dalahäst.
Röd stuga Östanvik i Säfsen, sommar.

Djupdalen

4+2 bäddar
Djupdalen ligger i den övre östra delen av stugbyn bakom receptionen. I detta område finns stugor med 4+2 bäddar och bastu. En del stugor i området har även laddstolpe för elbil.
Läs mer om Djupdalen
För stora familjen
Nära till Hyttan
Röda stugor i vinterlandskap.
Dukat köksbord i stuga med braskamin.
Kök med matbord i stuga.
Sovrum i stuga.
Röd stuga omgiven av skog i kvällsljus.

Dalen

9+2 och 10+2 bäddar
Dalen är beläget vid den östra infarten genom stugbyn, cirka 300-400 meter från receptionen. Närhet till leder vid Österhöjden och Mellanfallet.
Läs mer om Dalen
För lilla familjen
Nära till Hyttan
Röd stuga i snölandskap.

Kullberget

4+2 bäddar
Kullberget ligger i jämnhöjd med receptionen och nära till vår restaurang. I detta område finns timmerstugor 4+2 bäddar med och utan bastu. Nära till spårcentral för leder och spår vid Österhöjden
Läs mer om Kullberget
Röd stuga i Säfsen, vinter.
Röda stugor sommar vid sjö.

Sördalen

4+2 bäddar
Sördalen är beläget cirka 200-300 meter från receptionen och många av stugorna har utsikt över sjön. I detta område finns timmerstugor med 4+2 bäddar med bastu.
Läs mer om Sördalen
Brun fjällstuga i snölandskap.
Kök i stuga med furumöbler och träpanel.
Vardagsrum med hel träpanel vägg, soffa och fåtölj i stuga.
Våningssäng i furu i stuga.

Trollberget

4+2 bäddar
Trollberget ligger längst den västra nedre infarten i stugbyn. Här har du nära till längdspår på Jyllandsleden och pulkabacken. I detta område finns timmerstugor med 4+2 bäddar med och utan bastu.
Läs mer om Trollberget
Röda stugor i vinterlandskap.
Kök i stuga i Säfsen.
Våningssäng i vitmålat sovrum i stuga.
Vardagsrum i stuga med älghorn på väggen.

Östanvik

4+2 bäddar
Östanvik ligger nedanför receptionen i den mittre delen av stugbyn. I detta område finns timmerstugor med 6 bäddar i våningssängar och stugor med 4+2 bäddar med och utan bastu.
Läs mer om Östanvik
Sjöläge
Tv-rum i stuga.
Kök i stuga i stugbyn Säfsen.

Sjövillan

8 bäddar
Ett fint boende med hög standard och fint sjöläge. 8-bädds stugan har bastu & öppen planlösning och bjuder på en fantastisk utsikt över Säfssjön. Egen brygga och tillgång till roddbåt ingår. Inom kort avstånd finns vandringsleder, skidspår m.m.
Läs mer om Sjövillan

Familjesemester i Dalarna

Dalarna bjuder på härlig semester för hela familjen året runt. I Säfsen kan du bo i stuga och på vintern också i lägenhet direkt vid backen. De flesta boenden är mysiga timmerstugor och alla är garanterat utan hemmets alla måsten. Välj mellan stugor med 4-12 bäddar och lägenheter i skidbacken med plats för upp till 12 personer. Flera av våra boenden har öppen spis och bastu och i några kan du ta med hund och andra husdjur. För att säkerställa en strulfri semester rekommenderar vi alla gäster att komplettera med städning.

Områdeskarta boende

Säfsen stugby består av sex stugområden med totalt 220 stugor. Mittpunkten av stugbyn är vårt sportcenter Björnen med cykeluthyrning, butik, kiosk med mera. (klicka på bilden för att se stugnummer)

Hyr boende i stuga i Säfsen, Dalarna

I Säfsen kan du välja mellan boende i charmiga stugor eller våra nya lägenheter direkt i backen med bästa ski in-ski out läge. Oavsett vad du väljer så får du ett härligt och bekväm boende med mysigt soffhäng, sköna sängar, bastu som tillval och välutrustat kök med alla bekvämligheter. Vilket boende väljer du?

Semester i Dalarna året runt

Hyr boende i stuga i Säfsen året runt. På vintersäsongen kan du även boka våra mycket populära lägenheter direkt vid backen med ski in-ski out. Säfsen bjuder på aktiviteter och upplevelser oavsett årstid. Stugorna ligger 2 km från skidbacken med privat parkering tillhörande varje stuga. Längdskidspår hittar du strax utanför knuten. Besöker du oss på sommaren ligger Säfsens boende bara några minuters promenad från fina vandringsleder, Säfssjön för att paddla kanot och fiska och milslånga mountainbike-leder. Hos oss i Säfsen kan du njuta av semester året runt.

Lägenhet med direkt närhet till backar och liftar

Vill du ha bästa läge för härliga åk från morgon till kväll i Säfsen Ski Resort ska du boka våra populära lägenheter Vargspåret & Solslingan. Här bor du i bekväma och moderna lägenheter direkt vid skidbackarna.

Lägenheterna i Vargspåret har plats för 6-12 personer och är utrustade med allt familjen kan tänkas behöva på en skidsemester. Här stiger du ut genom dörren, spänner fast skidorna och glider direkt ut i skidbacken.

 

Boende i Säfsen stugby

Säfsen stugby består av sex stugområden. De fina och personligt inredda stugorna har boende för mellan 4 till 12 personer. Alla är garanterat utan hemmets alla måsten och kan beställas med slutstädning innan hemresan. Du bokar det stugområde du vill bo i men kan inte boka en specifik stuga.

  • Dalen – högst upp i stugområdet ligger de största stugorna som passar perfekt om ni reser två familjer som vill bo i samma stuga.
  • Djupdalen – ligger strax nedanför och har de senast renoverade stugorna (2017 eller 2014) med plats för upp till sex personer.
  • Sördalen -ligger bredvid Djupdalen och består av timmerstugor där många av har utsikt över Säfssjön.
  • Östanvik – ligger i den mittre delen av stugbyn och består av timmerstugor där vissa bjuder på sjöglimt.
  • Trollberget – Vill ni på vintern har nära till längdskidspår på Jyllandsleden och till pulkabacken ligger Trollberget närmast.
  • Kullaberget – stugorna ligger i jämnhöjd med receptionen.
  • Prästgården – en stor prästgård för er själva. Reser ni många tillsammans, uppemot 20 personer, passar den ståtliga Prästgården perfekt. Här bor ni ett vackert äldre hus på en höjd ovanför stugbyn. Prästgården har hög boendestandard och generösa sällskapsutrymmen i en modern och harmonisk miljö.

För att läsa mer och se respektive stugområde på karta klicka här.

Hjärtat av Säfsen stugby

Centralt i Säfsen stugby, en kort promenad från de olika stugområden, ligger sportcenter Björnen med uthyrning av cyklar, kanot och annat för en aktiv semester för hela familjen. Det finns flera backar i området.

Reser ni många tillsammans – uppemot 20 personer – passar den ståtliga Prästgården perfekt. Här bor ni ett vackert äldre hus på en höjd ovanför stugbyn. Prästgården har hög boendestandard och generösa sällskapsutrymmen i en modern och harmonisk miljö.

Familjesemester i Dalarna

Bo i bekväm stuga för självhushåll samtidigt som du har närhet till restaurang och bar om ni vill att någon annan sköter matlagningen en dag. Här finns även moderna nya lägenheter för dig som vill bo mitt i smeten vid skidsäsong. Är aktiviteterna utomhus viktigare än boendet, finns våra mest prisvänliga stugor som är av lite äldre karaktär.

Oavsett vilket boende i Dalarna ni önskar så finns det i Säfsen. Kan ni vara flexibel med datum för besöket finns chansen till extra fina priser.