Säsongsjobb i Säfsen

Vill du vara med och jobba i ett högt tempo, vara en del av ett peppande team och dessutom befinna dig i en fantastisk miljö?

Säfsen är friluftsanläggning i södra Dalarna. Under vintern jobbar vi främst med skidåkning, både alpint och längd. Under sommaren jobbar vi med fiske, cykling och vandring. På Säfsen är det vi i personalen som gör skillnaden för våra gäster. Vi jobbar med att ge gästen en semester som överträffar deras förväntningar. På Säfsen hjälper vi varandra vilket innebär att det vid behov finns möjlighet att jobba på flera avdelningar. Detta gör att vi som jobbar får en större förståelse och kunskap om hela företaget, variation i arbetet samt personlig utveckling – säsongsjobb när det är som roligast!

Det viktiga är att du är rätt person och har rätt vilja. Vi tror på individer mer än meriter och erfarenheter. Du möter ett stort antal gäster varje dag och är vårt ansikte och länk till gästen. Din arbetsuppgift är mycket värdefull!

Därför behöver du ha ett glatt humör och vara serviceinriktad. Du kommer både att behöva samarbeta och arbeta självständigt. Känslan av att ge gästen en bra upplevelse och att arbeta i högt och omväxlande tempo är det som driver dig. I den mån det behövs är du tillgängliga för att hjälpa andra avdelningar inom Säfsen. Nedan kan du läsa mer om de säsongsjobb vi erbjuder.

F&B manager till Säfsens restauranger

Vi söker en F&B med passion för mat och dryck, kvalitét och service som vill utvecklas. Du har ett givet intresse för service och vill bidra till en god restaurangekonomi samt ett högre NKI, Nöjd Kund Index. Som F&B har du fullt ansvar för Hyttan Kök & Bar, Wärdshuset, Pizzerian och matservering på Snowcamp.
Läs mer om tjänsten som F&B manager här.

Lediga säsongsjobb i Säfsen:

Skidlärare

Vi söker dig med passion för skidåkning och som vill jobba med människor. Arbetet är intensivt, kul och utvecklande. Vi är ett härligt gäng som arbetar tillsammans för att göra skidskolan till en bra arbetsplats där allas bra förmågor ska få utrymme. Vi vill att du ska vara en del av vår skidskola och hjälpa oss att inspirera och göra våra gästers upplevelse till något utöver vad de förväntat sig.
Som anställd i skidskolan i Säfsen kan du förvänta dig roliga dagar, omväxlande arbete och möjlighet att jobba på olika avdelningar. På Säfsens Skidskola arbetar du också med aktiviteter som barnskidskola, Snowcamp, Folkparken och Lekparken, ”Filurius” (barnens egna älgkompis), hyss och upptåg samt konferensaktiviteter m.m. Du kommer att jobba med alla ålderskategorier som besöker skidskolan. Du som söker denna tjänst får gärna ha tidigare erfarenhet av arbete med barn.

Säfsen erbjuder att bekosta utbildningen SLAO 1.
Vi erbjuder oss dessutom att bekosta 50% av SLAO 2 om du kommer jobbar ännu en säsong hos oss.
Utöver det så arrangerar vi Ski Clinics för alla skidlärare under säsongen.

Kvalifikationer
Du bör ha passion för utförsåkning (inte vara bäst, men tycka att det är kul). Vi hjälper dig gärna att bli en bättre skidlärare/-åkare. Vi ser det som en självklarhet att du har god fysisk form och gillar att jobba utomhus. Det är meriterande om du genomgått steg 1 och 2 inom SLAO, Friluftsfrämjandet, Skidlärarföreningen eller Svenska Skidförbundet.

Liftvärd och snöläggare

Som liftvärd ansvarar du för att gästerna får riktigt god och personlig service i våra liftar. Du hjälper barn och vuxna vid påstigningen och ser till att turen i liften blir så säker som möjligt. Du finns även till hands för gäster som behöver hjälp eller har frågor om anläggningen. Som liftvärd arbetar du varierande tid. Liftarna har öppet dagligen mellan kl 09.00-16.00, samt några kvällar med kvällsöppet. För att söka som liftvärd ska du tycka om att arbeta utomhus med ett rörligt arbete, vara serviceminded samt ha ett stort tålamod och god fysik. Vi ser gärna att du behärskar engelska i tal.

Arbetet som snöläggare är tufft och intensivt under en övergångsperiod. Arbetet sker till stor del under nattetid och i skift. Efter detta så övergår tjänsten till att bli liftvärd/värdinna.

Pistmaskinförare

Vi söker en pistmaskinsförare som vill vara med och göra våra pister till de bästa för våra gäster. Vi hoppas att du som söker har maskinvana, gärna från grävmaskin, och en bra känsla för både maskin och resultat.

Förarbevis krävs. Om du inte har det bekostar Säfsen en tvådagars utbildning som arrangeras av SLAO.

Arbetstiderna varierar under säsongen men är mestadels sen eftermiddag eller tidig natt.

Shop & uthyrning

I skidboden arbetar vi med försäljning av sportartiklar, uthyrning av skid- och snowboardutrustningar, försäljning av liftkort, skidskolebokning, in- och utcheckning av gäster samt skidservice i vår verkstad.

Till skiduthyrningen söker vi dig som tycker det är kul med människomöten och servicearbete, att arbeta i högt tempo och är intresserad av skid-/snowboardåkning eller andra utomhusaktiviteter.

I shopen jobbar du i ett mindre team där vi gemensamt har hand om liftkortsförsäljning, skidskolebokning, in- och utcheckning av gäster samt försäljning av sportartiklar. Lojalitet, flexibilitet och ansvarstagande är något vi värdesätter högt. Vi ser gärna att man kan hantera stressiga situationer med ett lugnt och trevligt bemötande samt att man gillar att ta egna initiativ. Erfarenhet från arbete i reception, sportbutik eller annan kassavana är meriterande.

Receptionist

I receptionen arbetar du med sedvanlig in- och utcheckning och telefonbokning i vårt bokningsprogram r360, problemlösning på plats samt service till våra gäster. I arbetsuppgifterna ingår att ge den bästa av service till våra gäster, sälja våra produkter t ex liftkort, hyra av skidor och boende. Vi handskas också med daglig kassahantering, informerar och visar gästerna tillrätta samt att följa satta rutiner.

Vi ser gärna även äldre sökanden samt erfarenhet från serviceyrken t ex butik, konferens eller en liknande anläggning. Hotell- & turismutbildning är ett plus och hanterar du vårt bokningssystem r360 är det ett stort plus.

Kvalifikationer
Du ska ha god datakunskap i PC-miljö och måste behärska svenska och engelska flytande i tal och skrift. Meriterande är om du dessutom kan flera språk som norska och danska.

Restaurangchef

Vi söker en restaurangchef med passion för mat och dryck, kvalitét och service som vill utvecklas. Du har ett givet intresse för service och bidra till en god restaurangekonomi samt ett högre NKI, Nöjd Kund Index.

Kvalifikationer för restaurangchef
Du har jobbat som servis i minst 3 år och känner dig trygg i rollen. Du söker nu efter en möjlighet att utvecklas inom branschen.
Du har viss erfarenhet av att lägga beställningar och leda personal.
Du har grundläggande kunskaper om buffé och a la carteservering och ser både servispersonal och diskpersonal som dina kollegor.

Vi tror att du som person är:
Hungrig på arbetslivet och vill utvecklas både som person och i yrket.
Vill skapa en genuin och trivsam miljö både för gäster och personal.
Har ett engagemang att ge gästen bästa tänkbara service.

Arbetsuppgifter du innehar som restaurangchef på Säfsen:
Servera mat, ta emot leveranser, diska samt göra övriga sysslor som kan förekomma på Säfsen.
Anställa, schemalägga och värna om din personal.
Se till att personalen följer befintliga rutiner samt sätta nya för att skapa trygghet och driva mot en mer effektiv arbetsplats.
Följa de lagar, föreskrifter och rekommendationer som livsmedelsverket och Säfsen föreskriver.
Bidra till en rolig och effektiv arbetsmiljö.
Tillsammans med dina kollegor i restaurangen bidra till en bättre och mer strulfri upplevelse för vår gästkategori, barnfamiljer.

Restaurang – service & bartender

Du är ansiktet utåt för restaurangen och ser till att våra gäster får en minnesvärd upplevelse genom din förmåga att läsa av gästens behov. Du samarbetar gärna med de andra avdelningarna i Säfsen, du har ett öga för detaljer och är självklart noggrann och gillar ordning och reda.

Våra två restauranger jobbar som en arbetsgrupp och vi söker dig som vill arbeta som servicepersonal på Hyttan Kök & Bar (a la carte och kvällsservering) eller Wärdshuset (lunchrestaurang).

Restaurang – kock

Vi söker dig som brinner för matlagning och vill leverera god mat av bra kvalité till våra gäster på Hyttan Kök & Bar samt på Wärdshuset. Vi tror att du som jobbar i köket är positiv, noggrann och trivs med att jobba både självständigt och i grupp. Du bör ha en god social förmåga och vana att jobba i team där du behåller lugnet även vid hög belastning. Du har tidigare erfarenhet av yrket och en god känsla för matlagning.

Säfsens erbjudande till dig med säsongsjobb

Skicka in din ansökan omgående! Intervjuer sker löpande.

Välkommen till ett spännande säsongsjobb i Säfsen! Och kom ihåg att följa oss på Facebook för mer info om våra säsongsjobb.