Packlista för skidresa i fjällen

Vi har packlistan för familjens skidresa.

Så härligt det ska bli att komma bort och få uppleva fjällen och den vackra naturen! Men vad behöver vi egentligen packa till fjällsemestern? Lugn. Vi har gjort en packlista för familjens skidresa i fjällen. Skriv ut checklistan och få en knallbra semesterstart utan dåliga överraskningar. 

Packa för skidresa med barn

Att resa med barn kan vara ett projekt i sig. Addera snö och utomhusaktiviteter och det krävs en hel del mer av packningen. Särskilt om du också reser med små barn. Vi på Säfsen älskar själva att åka på skidsemester med barn. Men vi vet också att det finns utmaningar för en barnfamilj som ska åka skidor. De utmaningarna kan börja redan med packningen. För att ni få mest möjligt både härliga och strulfria dagar i skidbacken med familjen har vi samlat våra bästa tips och en smart packlista för familjens skidresa. Kika längre ner.

Smarta packtips för resan till fjällen

Det finns saker att tänka på som underlättar planeringen av packning. Utöver klassiska saker ni behöver ta med på resan, som skidkläder och hygienartiklar, har kanske barnet något personligt viktigt till packningen. Till exempel ett gosedjur! Låt barnet vara delaktig i vad som ska packas. Men ha också uppsikt över vad som slinker med. En skidsemester kräver oavsett utrymmeskrävande packning. Det skadar inte att reflektera över uttrycket ”Less is more”. Men bara delvis! Något det behövs flera av när du reser i fjällen med barn är kläder för lager på lager-principen.

Verkar det krångligt och mycket att tänka på? Se det istället som en smart förberedelse som ger familjer mer harmoni och njutning redan från start av skidsemestern. Vi på Säfsen åker ofta och gärna skidor med barn och vill att skidresan ska vara strulfri. Därför har vi skapat en packlista med allt som du och din familj kan tänkas behöva för sköna skiddagar i Säfsen.

Familj med barn åker stollift.

Packlista för skidresa med barn

Praktiska saker

Hygien och sjukvård

Kläder

Glömmer ni något i utrustningsväg är det ingen fara. I vår skidshop finns allt ni behöver för en dag i backen, allt från värmande vantar till skidjacka.

Till små barn

Övrigt

Tycker ni att vi har missat något? Hjälp oss att göra packlistan ännu bättre. Maila dina förslag till Info Säfsen så ser vi till att uppdatera listan! 

Skidsemester med barn i Säfsen

Har familjen ingen skidutrustning? Ingen fara. I Säfsen skiduthyrning hittar ni både skidutrustning och en skidshop med det mesta ni kan tänkas behöva i utrustningsväg.  I skiduthyrningen finns förstklassig utrustning för både längdskidåkning och utförsåkning. Vår kunniga personal hjälper dig att hitta rätt utrustning i både shopen och uthyrningen.  

Förboka skidutrustningen innan ankomst så får ni mer tid i backen – mindre tid att kö. Smart eller hur!