Cykling för hela familjen i södra Dalarna

Cykel från nybörjare till proffs

Cykla över vidsträckta fält och böljande berg eller ta första rullen på vår snälla BMX-bana. Säfsen bjuder på cykelupplevelser för hela familjen. Cykla med barn, träna distans inför långlopp eller cross country – vi har cykling oavsett önskemål!

Cykla med barn i Säfsen

Klart alla i familjen ska med på cykelturen! I Säfsen finns barnvänliga cykelstigar så att alla kan följa med. De uppmärkta lederna gör det lätt att hitta rätt och längs med lederna finns flera fikaplatser. Varje led har också ett färgsystem likt de i skidbacken på vintern. 

Är barnet så litet att det inte kan cykla själv så finns det barnsits att hyra på plats. 

Cykelskola från 4 år

Få bästa rullen på semestern

Har barnet aldrig cyklat mountainbike i naturen förut? Eller knappt testat rull på två hjul? Inga problem! På Säfsen tycker vi att cykling är något som alla barn ska få glädjen av att lära sig. I Säfsens cykelskola (högsäsong) erbjuds självklart flera olika nivåer. Vi erbjuder även privatlektion om det känns bättre. Läs mer om cykelskola här.

Cykelarenan och Filurius BMX bana

Har barnet inte cyklat mountainbike tidigare. Inga problem! Vid sportcenter Björnen finns vår populära cykelarena, en komplett bana för dig som vill träna på balans, teknik, stabilitet och fokusering. Här kan både den erfarne cyklisten utvecklas och de minsta träna på balansen. Ofta finns våra duktiga MTB-instruktörer på plats för tips och råd om du vill lära dig mer. Här är perfekt att ta några varv innan du ger dig ut på någon av våra leder så att du känner att din cykel är rätt inställd just för dig. Passa på och kom hit och testa!

Precis bredvid finns vår busroliga Filurius BMX-bana. Här har hela familjen superskoj med hopp, skutt och minivelodromer. Här kan också de allra minsta sparka sig fram på tramplösa kick bikes medan storasyskon håller till bredvid.

Två barn med cykel i skogen.

Cykel från nybörjare till proffs

Vi har en cykelled som passar alla!

Säfsen bjuder på högkvalitativa cykelupplevelser för hela familjen. Våra leder passar oavsett om du vill cykla med barn, köra mountainbike över stock och sten eller träna distans inför långlopp. För småbarnsfamiljen är ett lagom äventyr att bege sig ut på grusvägar och lite asfalt. Njut av den lantliga miljön med gamla byar och charmiga hus. Packa med picknick och ta paus längs vägen. På mountainbike kan ni susa genom trollskog, utmana stock och sten och klättra uppför berg. Vill ni få många mil i benen och föredrar cykling på väg så väljer ni längre sträckor på asfalt. Från nybörjare till proffs – vi har en cykelled som passar alla!

Några särskilda favoriter och guldkorn i Säfsenskogen som vi tycker att du inte får missa är:

  1. Paskaberget (11 km) – En kuperad runda mestadels på stig. Leden börjar med behaglig stigcykling ner mot Eldpallkojan, förbi Kulltorpet och vidare med en lätt stigning mot Paskaberget. Stigen blir nu mer teknisk och senare sätts balansen på prov. När leden vänder hemåt är ett kort parti asfalt och grusväg de sista kilometer hem.
  2. Cykelbingo (11 km) – När hela familjen ska med. Den rimligt platta leden går genom skogsstigar, breda grusvägar, spång över myrar och rullande lätt asfalt. Längs leden finns bingobrickor och här gäller det att samla så många kryss som möjligt. Vem blir familjens bingovinnare?
  3. Säfsen MTB Weekend (43 km) – Du som vill testa en både längre och tuffare bana. Genom att kombinera två olika loopar (13 km + 30 km) blir det en svart tuff bana för den erfarna cyklisten som älskar utmaningar.

Prislista

Här hittar du allt du behöver för en tur på hjul. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren åkare så har vi en cykel som passar dig.

Produkt3 h (fm/em/Kväll)Heldag 2 dagar 3 dagar4 dagar5-7 dagar
Mountainbike, Heldämpad, EL, S-XL750 kr895 kr1155 kr1365 kr1525 kr1630 kr
Mountainbike, Heldämpad, S-XL 550 kr685 kr945 kr1155 kr1315 kr1420 kr
Mountainbike, S-XL450 kr525 kr790 kr995 kr1155 kr1260 kr
Mountainbike, 24″-26″280 kr315 kr580 kr790 kr945 kr1050 kr
Mountainbike (barn), 14″-20″225 kr265 kr480 kr630 kr735 kr840 kr
Springcykel185 kr210 kr265 kr315 kr370 kr420 kr
Cykelkärra280 kr315 kr525 kr685 kr790 kr840 kr
Cykel280 kr315 kr370 kr685 kr790 kr895 kr
Påhängcykel225 kr265 kr475 kr630 kr735 kr840 kr
Hjälm70 kr85 kr105 kr130 kr150 kr170 kr

Cykel från nybörjare till proffs

Säfsen bjuder på högkvalitativa ykelupplevelser för hela familjen. Våra cykelleder passar oavsett om du vill cykla med barn, träna distans inför långlopp eller är sugen på cross country. Vi hjälper dig att hitta bland våra cykelleder. Vilken passar bäst om jag vill ta en lugn tur med familjen?

Cykla med barn i Säfsen

Har barnet inte testat på mountainbike tidigare eller ens cyklat? Ingen fara. På Säfsen Resort har vi allt från tramplösa kick bikes för de allra yngsta, roliga teknikbanor för BMX och mountainbike till härliga cykelleder i vår omgivande skog. Vi hjälper dig att hitta rätt svårighetsgrad i våra cykelleder.

Svårighetsgrader i våra cykelleder

Varje led är markerad med en färg likt färgsystemet i skidbacken på vintern som markerar dess svårighetsgrad.

  • Grön = Lätt cykling som passar alla nybörjare och hela familjen. Mestadels flack terräng och svaga stigningar.
  • Blå = Liknar grön men lite längre sträckor och högre höjdskillnader. Passar nybörjaren som vill ha lite utmaning.
  • Röd = Liknar blå men med högre höjdskillnader och stigninar, kräver en del erfarenhet och innehåller teknisk cykling.  Passar den medelgoda åkaren som gillar utmaningar.
  • Svart = Avancerad cykling med stora inslag av teknisk cykling över rötter och stenar ute i vildmarken, höga stigningar och höjdskillnader. Passar den erfarne åkaren.

Natursköna MTB-leder i Dalarna

Visst finns det tuffa, roliga, utmanande vackra MTB-leder i Sverige! I Säfsen finns en hel del cykel att välja på, närmare bestämt totalt 350 km. Tre timmar från Stockholm och knappt 13 mil från Örebro väntar avkopplande naturskön miljö med vidsträckt utsikt över sjö, skog och berg. Här får såväl den erfarne cyklisten och barnfamiljen en lyckad semester på två hjul.

Älskar du att cykla downhill? I Säfsen downhill finns möjligheten! Här tar du dig nerför Solbergets bergssida med utsikt från 472 meter över havet. Utmaningen kryddas då du även själv tar dig uppför med cykeln till Solbergets topp. Vill du ha en kortare mtb-tur upp på ett berg så finns den möjligheten också. Välj då istället den tekniska 10 km-leden till Paskaberget. Också här bjuds det på fantastisk utsikt över skogsklädda omgivningarna.

Paus med picknick

Packa ryggsäck med en god picknick så blir cykeläventyret ännu roligare. På alla våra leder finns flera mysiga picknickställen. Här kan du vila benen en stund och koppla av i en avslappnande miljö. På de sträckor som är över 30 km rekommenderar vi att ni packar ryggsäcken med något matigare för att hålla energin uppe.

Hyra cykel och mountainbike

Här hittar du allt du behöver för en tur på hjul. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren åkare så har vi en cykel som passar dig; tramplösa kickbikes för knattar, vardagscykel, mountainbike hardtail (dämpad fram), heldämpad mountainbike (dämpad fram och bak) samt heldämpade el-mountainbikes. Besök vår kunniga personal i sportcenter Björnen så hjälper vi dig, se priser här.