Fiskeguide för nybörjare

Kom igång med fisket

Vill du börja fiska? I denna guide kommer vi att hjälpa dig att komma igång med fisket på ett enkelt sätt! Det är inte så komplicerat som det verkar.

Det finns en hel del att utforska när det kommer till fiske, med ett överflöd av metoder, ett brett utbud av beten och ett mångfald av spön. All denna variation kan lätt överväldiga dig. Men för att komma igång med fisket behöver du inte ha full koll från start. Det är klokt att börja med det grundläggande för att först få en känsla för hur roligt och givande fisket faktiskt kan vara!

Nedan har vi sammanställt några grundläggande tips som du förmodligen kommer att vilja ha med dig innan du ger dig ut på ditt första fiskeäventyr.

Några tips för att komma igång med fisket i Säfsen:

Vi börjar med att berätta lite om våra fiskevatten och vad som krävs för att få fiska i Säfsen.

Förbered din fiskeväska

Nu är det dags att ge sig ut. Att packa ordentligt kan verkligen förhöja fisketuren. Förutom din fiskeutrustning är det bra att ha med dig lämpliga drag eller flugor, en håv, hink och kniv. Extra kläder är också bra att ha med ifall olyckan skulle vara framme, och det kan vara smart att bära gummistövlar. Ibland tar det lite tid innan fisken börjar nappa, så att ha med en matsäck för att hålla energin uppe är klokt. Dessutom kan en termos med varmt kaffe eller choklad vara riktigt välkomnande under kyliga dagar.

Fiskevatten i Säfsens

Kom ihåg att …

Tänk på att även om det finns fisk, betyder det inte alltid att den är redo att nappa. Väderförändringar och temperatur kan ha stor påverkan på fisken. Ha en underbar fisketur!

Skiss_cykelarena2
8 maj 2024

Nu utvecklar vi och bygger nya leder

Nu utvecklar vi befintliga leder på cykelarenan samt bygger ca 2km nya leder med lätt cykling och skönt…

#strulfritt
Glada barn tillsammans har paus från cykling.
30 april 2020

Alla aktiviteter på ett kort

I Äventyrspasset ingår en rad olika roliga aktiviteter. Bokar du boende i en av våra stugor så ingår…

#strulfritt
_76A2077
25 mars 2022

Våra 16 löften till dig som gäst

I Säfsenmanifestet vid barmarkssäsong har vi samlat 16 bidrag för en enkel och strulfri familjesemester.