Säfsenmanifestet vid barmarkssäsong

Våra 18 löften till dig som gäst

I Säfsenmanifestet har vi samlat våra löften till dig som besöker oss vår, sommar eller höst. 18 bidrag för en upplevelserik och strulfri vistelse. På Säfsen älskar vi friluftsaktiviteter men vi vet också att det kräver lite extra av en barnfamilj med planering och att tillgodose mångas olika behov och viljor.

Vi tror att om vi kan göra det enklare och mer ”strulfritt” blir familjesemestern ännu roligare och man får mer semester.

Vi jobbar hårt för att hitta smarta lösningar i stort som litet för att förenkla familjens vistelse hos oss. Här är våra 18 bidrag i Säfsenmanifestet.

Våra 18 bidrag till en strulfri semester

1. Säfsen Komplett – allt för en lyckad familjesemester

Säfsen Komplett är vårt mest prisvärda paket med allt man behöver för en lyckad semester för hela familjen.  Här ingår äventyrspass, aktivitetshyra (cykel, snowcamp, båtar, kanoter, kajaker fiskekort), ledkarta och slutstädning av stugan. Med Säfsen Komplett kan du helt enkelt fokusera på att ha semester. 
Läs mer och boka Säfsen Komplett här.

2. Äventyrspasset – ingår vid bokat boende

Bokar du boende så ingår alltid Äventyrspasset som ger massor av aktiviteter för familjen. Självklart kan du också köpa det prisvärda Äventyrspasset om du besöker oss utan att bo här.

3. Rolig cykling för hela familjen – från tramplös kick bike till MTB

Klart alla i familjen ska med på cykelturen. Vid huvudområdet Hyttan finns
teknikområde och Filurius BMX-bana och skogen är full av Säfsens härliga MTB-leder, både snälla och lite tuffare. Naturligtvis kan du hyra cykelsadel och cykelsläp för de yngsta knattar som inte har lärt sig att cykla. I Säfsen vill vi att alla i familjen ska kunna hänga med!

4. Cykelhyra från 2 år och uppåt

Vi har en cykel för alla storlekar! I sportcenter Björnen kan du hyra allt från tramplös kick bike (”springcykel”) eller cykel med stödhjul upp till riktiga skogsmaskiner och cykelsadel för de minsta. Se prislista för cykelhyra. Naturligtvis ingår alltid cykelhjälm i hyran.

Liten pojke med kick bike och flicka på mountainbike.

5. Cykelskola från 3 år

Det brukar vara lättare att lära sig av någon annan än mamma eller pappa. Vi har erfarna MTB-instruktörer som ger den bästa starten för att lära sig att cykla. Men också för barn, ungdomar och vuxna som vill utveckla sin cykling i allt från att vässa tekniken till att öva balans. Läs mer om Säfsen cykelskola här.

6. Alltid barnsängar och barnstolar i alla stugor

Hos behöver du inte förboka barnsäng eller barnstol, det finns alltid i alla stugor och kostar givetvis inget extra.

7. Barn 0-4 år äter gratis i Hyttan Kök

I restaurang Hyttan Kök äter barn upp till fyra år gratis från barnmeny i sällskap med betalande vuxen. Dessutom med förmånliga barnpriser upp till 12 år. Läs mer om restaurang och måltider i Säfsen.

Tallrik med pannkakor, grädde och sylt

8. Mat anpassad för barn

Vi erbjuder alltid mumsig mat anpassad för de små.

9. Pingis och spelrum på Hyttan

De flesta av våra aktiviteter är utomhus, men det finns också massor med skoj att göra inomhus i Hyttan om väder trilskas eller om du bara vill vara inomhus en stund. Spela en runda pingis hela familjen. För lite lugnare aktivitet så finns också ett spelrum.

10. Tryggt i stugbyarna

I Säfsens stugby kan barnen känna sig stora och röra sig tryggt i området. Här finns stora grönområden för lek, mindre asfaltsvägar att cykla med syskon och kompisar mellan stugorna och det är alltid nära till en lekplats i området. Se områdeskarta för boende i Säfsen stugby.

11. Lekfulla lekplatser i stugbyarna

Säfsen stugby består av sex stugområden. På bekvämt promenadavstånd från alla stugor finns det stora grönområden som inbjuder till olika bollspel som fotboll eller volleyboll. Bollar och annan utrustning kan lånas i Sportcenter Björnen. Vid huvudbyggnaden Hyttan finns minigolf, barnens klättervägg och sandlåda. Perfekt placerad så att de vuxna har utsikt från utomhusterrassen till Hyttan Kök.

12. Lågpriskalender – hitta Säfsens billigaste resor

Det ska vara lätt att hitta de billigaste resorna och därför har vi satt ihop vår lågpriskalender så du enkelt hittar den vecka som passar dig bäst. Sök prisvärda resor i Lågpriskalendern.

Röda sommarstugor i grönskande natur Dalarna.

13. Vildmarkslekplatsen

Svinga dig i lianer, klättra upp i trädkojor och känn dig som i Wild Kids. Här finns grillplats och vindskydd och ni kan lätt tillbringa flera timmar på Vildmarkslekplatsen.

14. Vandringsleder – barnvagnpromenad till trail

I Säfsen finns härliga vandringsleder oavsett om du går med barnvagn, korta leder för de yngsta med tipspromenad och mysiga fika-gläntor att ta paus vid eller mer utmanande trailspår genom trollskog och över berg.

15. Naturen börjar utanför farstukvisten

I Säfsen stugby bor du antingen mitt i skogen eller en kort promenad till spännande vildmark med trollsk skog för de små.

Flera barn sitter på enbänk och fikar.

16. Gratis barnaktiviteter

Nästan varje dag har vi något kul upptåg eller miniäventyr på gång. Se veckoprogrammet för när och var.

17. Fritt wifi i nära nog alla våra boenden och Restauranger

Hos oss har du gratis wifi både i Hyttan, Wärdshuset & Caféet, och i nära nog alla våra boenden.
Vi jobbar för att nå en komplett WiFi-täckning och dagsläget är det bara Sjövillan som fortfarande saknar wifi.

18. Drive-through incheckning

När du kommer till oss torsdagar eller söndagar möter vi dig med nyckeln och gör incheckningen ute under vissa tider. Efter bilresan hit brukar många längta efter att snabb få komma in i stugan. 

bloggen

Säfsenmanifestet för skidresan

Våra 26 löften till dig som gäst

I Säfsenmanifestet har vi samlat våra våra 26 bästa bidrag för en enkel och strulfri skidresa.

Läs mer