Säfsenmanifestet vid barmarkssäsong

Våra 16 löften till dig som gäst

I Säfsenmanifestet har vi samlat våra löften till dig som besöker oss vår, sommar eller höst. 16 bidrag för en upplevelserik och strulfri vistelse. På Säfsen älskar vi friluftsaktiviteter men vi vet också att det kräver lite extra av en barnfamilj med planering och att tillgodose mångas olika behov och viljor.

Vi tror att om vi kan göra det enklare och mer ”strulfritt” blir familjesemestern ännu roligare och man får mer semester.

Vi jobbar hårt för att hitta smarta lösningar i stort som litet för att förenkla familjens vistelse hos oss. Här är våra 16 bidrag i Säfsenmanifestet.

Våra 16 bidrag till en strulfri semester

1. Äventyrspasset – ingår vid bokat boende

Bokar du boende så ingår alltid Äventyrspasset som ger massor av aktiviteter för familjen. Självklart kan du också köpa det prisvärda Äventyrspasset om du besöker oss utan att bo här.

2. Rolig cykling för hela familjen – från tramplös kick bike till MTB

Klart alla i familjen ska med på cykelturen. Vid huvudområdet kring vårt sportcenter Björnen finns teknikområde och Filurius BMX-bana och skogen är full av Säfsens härliga MTB-leder, både snälla och lite tuffare. Naturligtvis kan du hyra cykelsadel och cykelsläp för de yngsta knattar som inte har lärt sig att cykla. I Säfsen vill vi att alla i familjen ska kunna hänga med!

3. Cykelhyra från 2 år och uppåt

Vi har en cykel för alla storlekar! I vårt sportcenter Björnen kan du hyra allt från tramplös kick bike (”springcykel”) eller cykel med stödhjul upp till riktiga skogsmaskiner och cykelsadel för de minsta. Se prislista för cykelhyra. Naturligtvis ingår alltid cykelhjälm i hyran.

Liten pojke med kick bike och flicka på mountainbike.

4. Äventyrscykling från 4 år

Har barnet aldrig cyklat mountainbike i naturen förut? Eller knappt testat rull på två hjul? Inga problem! På Säfsen tycker vi att cykling är något som alla barn ska få glädjen av att lära sig. Äventyrscykling erbjuds självklart i flera olika nivåer.

5. Alltid barnsängar och barnstolar i alla stugor

Hos behöver du inte förboka barnsäng eller barnstol, det finns alltid i alla stugor och kostar givetvis inget extra.

6. Barn 0-4 år äter gratis på restaurangen.

I vår restaurang äter barn upp till fyra år gratis från barnmeny i sällskap med betalande vuxen. Dessutom med förmånliga barnpriser upp till 12 år. 

7. Mat anpassad för barn

Vi erbjuder alltid mumsig mat anpassad för de små.

8. Tryggt i stugbyarna

I Säfsens stugby kan barnen känna sig stora och röra sig tryggt i området. Här finns stora grönområden för lek, mindre asfaltsvägar att cykla med syskon och kompisar mellan stugorna och det är alltid nära till en lekplats i området. Se områdeskarta för boende i Säfsen stugby.

Röda sommarstugor i grönskande natur Dalarna.

9. Lekfulla lekplatser i stugbyarna

Säfsen stugby består av sex stugområden. På bekvämt promenadavstånd från alla stugor finns det stora grönområden som inbjuder till olika bollspel som fotboll eller volleyboll. Bollar och annan utrustning kan lånas i Sportcenter Björnen. Ett stenkast bort från Björnen finns minigolf, barnens klättervägg och sandlåda.

10. Lågpriskalender – hitta Säfsens billigaste resor

Det ska vara lätt att hitta de billigaste resorna och därför har vi satt ihop vår lågpriskalender så du enkelt hittar den vecka som passar dig bäst. Sök prisvärda resor i Lågpriskalendern.

11. Vildmarkslekplatsen

Svinga dig i lianer, klättra upp i trädkojor och känn dig som i Wild Kids. Här finns grillplats och vindskydd och ni kan lätt tillbringa flera timmar på Vildmarkslekplatsen.

12. Vandringsleder – barnvagnpromenad till trail

I Säfsen finns härliga vandringsleder oavsett om du går med barnvagn, korta leder för de yngsta med tipspromenad och mysiga fika-gläntor att ta paus vid eller mer utmanande trailspår genom trollskog och över berg.

13. Naturen börjar utanför farstukvisten

I Säfsens stugby bor du antingen mitt i skogen eller en kort promenad till spännande vildmark med trollsk skog för de små.

Flera barn sitter på enbänk och fikar.

14. Gratis barnaktiviteter

Nästan varje dag har vi något kul upptåg eller miniäventyr på gång. Se veckoprogrammet för när och var.

15. Fritt wifi i nära nog alla våra boenden och Restaurang

Hos oss har du gratis wifi både i Wärdshuset & Caféet och i nära nog alla våra boenden.
Vi jobbar för att nå en komplett WiFi-täckning och i dagsläget är det bara Sjövillan som fortfarande saknar wifi.

16. Strulfri incheckning

Efter bilresan hit brukar många längta efter att snabbt få komma in i stugan. Därför har vi som löfte att er incheck ska ske så smidigt och strulfritt som möjligt.

bloggen

Säfsenmanifestet för skidresan

Våra 24 löften till dig som gäst

I Säfsenmanifestet har vi samlat våra våra 25 bästa bidrag för en enkel och strulfri skidresa.

Läs mer