Säfsenmanifestet för skidresan

Våra 26 löften till dig som gäst

I Säfsenmanifestet har vi samlat våra löften till dig, våra 26 bidrag för en enkel och strulfri skidresa. På Säfsen älskar vi att åka på skidsemester, men vi vet också att det är saker som utmanar inte minst en barnfamilj på semester. Mycket planering, saker som ska packas och många viljor och behov som ska tillgodoses.

Vi tror att om vi kan göra det enklare och mer ”strulfritt” blir skidsemestern ännu roligare och man får mer semester.

Vi jobbar hårt för att hitta smarta lösningar i stort som litet för att förenkla familjens skidsemester. Här några av våra bidrag.

Våra 26 bidrag till en strulfri skidsemester

1. Låna en transportpulka gratis

Vårt bidrag till en strulfri semester börjar redan vid parkeringen till skidområdet. Här finns pulkor som du kan dra barn och eventuell skidutrustningen uppför den lilla backen till själva skidområdet.

2. Barn åker för 0 kr, vecka 2-6 & 10-13

Under söndag-torsdag vecka 2-6 och 10-13 bjuder Filurius alla sin kompisar (0-7 år) på gratis skidhyra för utförsåkning, liftkort och pannkaksfrossa. Läs mer och boka Filurius kompisveckor.

3. Föräldraliftkort – liftkortet man delar på

Ibland kan man som förälder med flera barn ibland behöva dela på sig. Man turas om att åka skidor, pulka eller ordna mellis. Då kan det vara smidigt att ha ett liftkort som man kan dela på. Föräldraliftkortet precis som ett vanligt liftkort men två personer kan turas om att använda det. Läs mer om Föräldraliftkortet.

Dela liftkort mellan föräldrarna.

4. Barn 0-7 år åker utan liftkort i Säfsen

Hos oss åker alla barn mellan 0-7 år gratis. När de bär hjälm. Vid alla liftar finns speciella knatteingångar som barn kan använda utan liftkort. Bra va!

5. Gratis prova-på skidåkning barn upp till 3 år

Självklart ska de minsta prova att åka skidor men vi vet också att tålamodet kan vara väldigt kort hos de minsta. Därför kan man låna skidutrustning i skiduthyrningen gratis för att se om de tycker det är kul. Vill man fortsätta åka kan man sedan fortsätta hyra. Erbjudandet gäller i mån av tillgång och kan ej förbokas. Gå in på skiduthyrningen när det är dags så hjälper de er.

Kvinna håller litet barn i handen i skidbacken.

6. Alla kan åka från toppen

Det är något magiskt med första gången man kan/vågar åka från toppen och vi vill att alla ska kunna det. Därför finns lätta, breda och säkra backar som t.e.x. Långsvängen så att alla som klarar familjebacken också kan åka från toppen! Läs mer om skidåkningen med barn.

Pistkarta och liftar Säfsen.

7. Lågpriskalender – hitta Säfsens billigaste resor

Det ska vara lätt att hitta de billigaste resorna och därför har vi satt ihop vår lågpriskalender så du enkelt hittar den vecka som passar dig bäst. Sök prisvärda skidresor i Lågpriskalendern.

8. Alltid barnsängar och barnstolar i alla stugor

Hos behöver du inte förboka barnsäng eller barnstol, det finns alltid i alla stugor och kostar givetvis inget extra.

9. Lånepulka, gratis

Ibland behöver man ta en paus från skidorna eller så finns småsyskon som inte orkar lika läge. Då kan du gratis låna en pulka för fortsatt bus i snön. Pulkabacken ligger precis vid barnområdet så några kan åka skidor och några åka pulka.

10. Liftkort ingår när du går i skidskolan

Visst är det självklart att det ska ingå liftåkning under tiden man går skidskola utan att behöva betala extra? Det tycker vi och så är det i Säfsen. Men är långt ifrån självklart på andra populära skidorter.

Skidskola med barn som åker mot skidlärare.

11. Drive-through incheckning vid stora ankomster

När du kommer till oss möter vi dig med nyckeln och gör incheckningen direkt. Efter bilresan hit brukar många längta efter att snabbt få komma in i stugan. 

12. Avlastningsplats vid barnområdet

Det är många saker som ska lastas ur bilen. Det enklast är att åka upp till vår avlastningsplats som ligger precis vid skidområdet och lasta av både familj och skidutrustning, sedan kan en person åka och parkera bilen medan övriga gör sig klara för skidåkning. Följ skyltning från parkeringen.

13. Rullband i stället för lift till de minsta

Rullbandet i barnområdet är det enklaste och roligaste sättet att åka lift för de minsta. När det är dags för knapplift så ligger vår lättaste knapplift precis bredvid. Alla åker gratis på rullbandet.

14. Barn och ungdomar åker gratis i alla längdspår

Flera är riktiga njutarspår genom gles skog och över myrmark. Platt och obefintligt med backar gör att man känner sig som en mästare. Barn och ungdomar 0-15 år åker gratis i våra längdskidspår.

Familj med fyra barn åker längdskidor i Säfsen.

15. Barn 0-4 år äter gratis i restaurang Hyttan

I restaurang Hyttan Kök äter barn upp till fyra år gratis i sällskap med betalande vuxen. Dessutom med förmånliga barnpriser upp till 12 år. Läs mer om restaurangerna i Säfsen.

16. Pingis och biljard på Hyttan

De flesta av våra aktiviteter är utomhus, men det finns också massor med skoj att göra inomhus i Hyttan om väder trilskas eller om du bara vill vara inomhus en stund. Spela en runda pingis, dra ihop nya vänner eller hela familjen och spela brädspel.

17. Gratis barnaktiviteter

Nästan varje dag har vi något kul upptåg eller miniäventyr på gång. Pulkaåkning vid Hyttan och backen, träffa Filurius någonstans…. Se veckoprogrammet för när och var.

18. Skidförvaring i backen

När du hyr skidor kan du för bara 50 kr/dag boka skidförvaring i backen för hela familjen och på så sätt slippa släpa utrustningen fram och tillbaka till stugan. Bokas i samband med att du hyr skidutrustning. Har du egna skidor så går det självklart också bra att boka skidförvaring.

19. Enkelt att varva mellan alpint och längd

Säfsen Ski Resort ger dig massor av skidåkning, oavsett om du vill åka utför eller på längden. Dessutom är det jättesmidigt att varva mellan alpint och längdskidor, de flesta längskidspår finns direkt nedanför skidbacken. Bekvämt och bra.

20. Den bästa snön att lära sig åka skidor på

Vi gör vårt yttersta för att skapa snö och backar för att skidåkningen ska bli så skön och lätt som möjligt att utföra. Vårt snöläggarteam brinner för att tillverka torr och porös snö som gör att skidorna greppar bra och svänger enkelt.

21. Snö eller pengarna tillbaka

I Säfsen kan du räkna med massor av snö i backarna. Vårt geografiska läge och säkra snökanonsystem gör att vi kan ge snögaranti på din skidsemester. Läs mer här om snö eller pengarna i vår snögaranti.

22. Skidskola för alla

Första gången på skidor eller nybörjare? Säfsen är den perfekta skidorten för att nå nästa nivå oavsett om du aldrig har stått på ett par skidor eller vill slipa på tekniken. Du kan boka gruppskidskola från 3 år och privatlektion för alla. Läs mer om Säfsen skidskola här.

23. Skidhyra för alla

Säfsens skiduthyrning är vi experter på att hjälpa dig att hitta rätt utrustning oavsett om du är 3 år eller 73 år och oberoende av hur mycket du har åkt.

24. Fritt Wifi i våra boenden, samt på Hyttan och Wärdshus & Café

Hos oss har du gratis Wifi både i Hyttan, Wärdshuset & Caféet och i nära nog alla våra boenden.
Vi jobbar för att nå en komplett WiFi-täckning och dagsläget är det bara Sjövillorna som saknar Wifi.

25. Hyr dina skidkläder och ryggskydd

I skiduthyrningen kan du också hyra de saker som du inte använder så ofta, som skidkläder och ryggskydd. Bra va!

26. Mat anpassat för barn

I Wärdshuset, bekvämt belägen i skidbacken, finns barnportioner med sånt som barn gillar mest. I Hyttan Kök i stugbyn serveras barnmenyer. Barn upp till 4 år äter gratis och barnpriser upp till 12 år.

bloggen

Säfsenmanifestet vid barmarkssäsong

Våra 18 löften till dig som gäst

I Säfsenmanifestet vid barmarkssäsong har vi samlat 18 bidrag för en enkel och strulfri familjesemester.

Läs mer