Vandring för nybörjare

Tips och råd när du ska ut i skogen.

Att vandra i skog och berg är en uppfriskande och givande aktivitet som kan avnjutas av alla, oavsett erfarenhetsnivå. För nybörjare är det viktigt att ta vissa faktorer i beaktning för att säkerställa en säker och njutbar upplevelse.

Våra bästa tips för dig som vill testa på att vandra:

Här delar vi med oss av våra främsta råd för att göra vandringen med barn både rolig och minnesvärd. Lär dig hur du kan planera och genomföra en familjevandring som passar alla, från val av rutt och packning till lekfulla aktiviteter längs vägen. 

Allemansrätten

Sveriges natur är tillgänglig för alla tack vare allemansrätten. Denna unika möjlighet innebär att du kan vistas i de flesta naturområden, inklusive privatägd skog och mark, utan bekymmer. Allemansrätten bygger på att vi alla tar ansvar och visar hänsyn mot djur, natur, markägare och andra människor.

Den svenska allemansrätten är fantastisk! Den är avgörande för allas möjlighet att uppleva naturen och tillåter vandring, cykling, paddling, bärplockning och camping nästan var som helst. Självklart måste man visa hänsyn mot markägare, djur, natur och andra människor. Det finns vissa begränsningar, exempelvis i känsliga miljöer och nära privata bostäder, men på de flesta platser kan du njuta av naturen obehindrat.

_76A1837_1x1_web
20 juni 2024

Några saker som är bra att ha med sig på vandringen.

Att ge sig ut på en vandring kan vara en fantastisk upplevelse, men för att få ut det…

_76A1768_Expanded2_web
18 juni 2024

Tips och råd när du ska ut i skogen.

Att vandra i skog och berg är en uppfriskande och givande aktivitet som kan avnjutas av alla, oavsett…

_76A2136_web_1x1
16 juni 2024

Så väljer du rätt ryggsäck för ditt vandringsäventyr.

Att välja rätt ryggsäck för vandring kan vara avgörande för att få en bekväm och strulfri upplevelse. En…