Äventyrspasset på Säfsen

Alla aktiviteter på ett kort

I Äventyrspasset ingår en rad olika roliga aktiviteter. Bokar du boende i en av våra stugor så ingår det redan! Annars köper du det i receptionen för 50 kr/dag.

Vi tror på en enkel och “strulfri” semester. I Äventyrspasset ingår så många aktiviteter att de räcker i flera dagar.

Med Äventyrspasset finns hur mycket som helst för familjen att göra när ni besöker oss på Säfsen Resort.

Äventyrspasset – det här ingår

1. Cykelarenan

Cykelarenan ligger mittemot huvudbyggnaden Hyttan. Här finns allt för stora och små cykelälskare. Som teknikbana att träna balans och vässa tekniken, BMX-bana med gupp, kurvor och lagom läskiga hopp och den 1 km långa cykelleden Naturstigen genom skog. Här finns också många sittplatser /åskådarplats för familjen och alla kompisar att ta en paus och kolla in alla tricks. I sportcenter Björnen precis bredvid arenan kan ni hyra all utrustning ni kan behöva, från tramplösa kick bikes, mountainbike till cykelsadel och cykelkärra.

Översiktsbild Säfsen MTB Teknikbana

2. Klättervägg och frisbee-golf

Vid huvudbyggnaden Hyttan finns klättervägg, hinderbana för de yngsta, frisbee-golf och en sandlåda. Allt perfekt placerad så att de vuxna har utsikt från utomhusterrassen på restaurang Hyttan Kök. Frisbee kan lånas i sportcenter Björnen.

3. Vildmarkslekplatsen

Vår populära Vildmarkslekplatsen bjuder på massor med skoj naturlek. Klättra, balansera över stock och svinga dig i lianer. Packa med picknick, här är lätt att tillbringa flera timmar. Läs mer här.

Barn leker på Vildmarkslekplatsen, klassresor.

4. Volleyboll, fotboll, brännboll

Det finns mycket rolig man kan göra med boll. På Säfsen Resort finns stora gröna ytor där ni kan samla familj och vänner för att spela volleyboll, fotboll och brännboll. Vad väljer ni att spela? Bollar finns att låna i sportcenter Björnen.

5. Kubb och boule

I Säfsen Resort finns aktiviteter för alla åldrar. Kanske kubb eller boule kan locka. Genom Äventyrspasset får ni låna kubbspel och bouleset i sportcenter Björnen.

6. Cykelbingo

Samla familjen, hämta bingobrickor i receptionen och hoppa upp på cykeln! Längs den 11 km platta leden finns bingobrickor och det gäller det att samla så många kryss som möjligt. Vem blir familjens bingo-vinnare? Läs mer om cykelbingo här.

Familj cyklar på grusväg vid sjö.

7. Cykeltvätt och verktyg

Efter en runda i skogen med egen eller hyrd utrustning så mår cykeln bra av en rengöring. Utanför sportcenter Björnen har ni tillgång till cykeltvätt och även verktyg om ni behöver det.

8. Karta över Säfsen Resort med omnejd

Med våra olika kartor navigerar ni smidigt på våra totalt 30 mil långa MTB-leder och 7 mil av vandrings- och trailleder. Dessutom är utmärkt på kartan var finns raststugor med grillplats eller vindskydd.

9. Pingis, lekrum och spelrum

De flesta av våra aktiviteter är utomhus, men det finns också massor med skoj att göra inomhus i Hyttan om väder trilskas eller om du bara vill vara inomhus en stund. Pingis, lekrum, spelrum och mer!

Liten flicka tittar ut från lekrum med ansiktet stött i händerna

10. Låna utrustning

Det ska vara enkelt och “strulfritt” på familjens semester i Säfsen. Självklart kan ni i Äventyrspasset låna utrustning för olika aktiviteter som kubbspel, brännboll, foboll och annat skoj.

Säfsenmanifestet

Det smarta Äventyrspasset ingår i vårt bidrag till en härlig och “strulfri” semester för hela familjen. Vi kallar det Säfsenmanifestet. Här har vi samlat våra löften till dig som besöker oss under barmarkssäsongen (maj till november). Läs mer om Säfsenmanifestet och våra 19 bidrag för en upplevelserik och strulfri vistelse.