Res på skidsemester med barnbarnen

Ge dig själv och ditt barnbarn en ovärderlig och prisvärd upplevelse

Att ge sig av på egen hand med sitt eller sina barnbarn kan vara ett stort steg, men i barnvänliga Säfsen blir detta steg mycket mindre. Med Säfsens geografiska läge centralt i Sverige, bara 27 mil från Stockholm och 34 mil från Göteborg, passar det perfekt att åka till oss för att njuta av lugnet i naturen eller busa med barnbarnen. Som senior har du dessutom möjlighet att uppleva Säfsen lite billigare. Det har dina barnbarn också. Som senior (65 år och uppåt) har du rabatt på liftkort och spårkort. Barnbarnen som är upp till 7 år och bär hjälm åker helt utan kostnad!

Två seniorer åker längdskidor i snöigt landskap på skidsemester med barnbarnen.

Säfsens skidområde erbjuder många snälla och lagom utmanande backar och praktiskt nog slutar alla backar på samma plats, vilket gör att du kan känna dig trygg även fast ni väljer olika nedfarter. Vi har skidskolor för alla nivåer och barnen har ett alldeles eget skidområde, Barnens skidlekland! I här kan ni grilla, fika, busa och kanske träffa på vår maskot! 

Barnbarnens bästa veckor

Som senior har man ofta fördelen att kunna åka när inte alla andra åker, vilket självklart ska löna sig. Januari bjuder på fantastisk skidåkning. Mycket snö och en möjlighet för barnen att få stora delar av backen för sig själv och utveckla sin skidåkning i egen takt tillsammans med dig eller skidlärare.  

Så maxar du skidåkningen med seniorrabatt

Som senior har man ofta fördelen att kunna åka på en tidpunkt när inte alla andra åker, vilket självklart ska löna sig. Om du bor hos oss från söndag till torsdag är inte bara priset lägre utan då är det även mer plats i i backar och spår och tempot rofyllt i allmänhet.

Njut en lugn after ski framför brasan eller kanske en utsökt middag.  

Titta även på januari som bjuder på fantastisk skidåkning på krispig kallsnö eller på andra delen av mars och april då solen står hög och stark. Så hittar du de förmånligaste priserna

Lågpriskalender

Lågpriskalendern visar prisskillnaden mellan alla säsongens veckor och hjälper dig hitta den som passar dig bäst. Paket och kampanjer markeras med en röd prick i diagrammet.

Prisindex / Vecka

Sön-Sön
Tor-Sön
Sön-Tors
Prisindex
Vecka

2 februari 2021

Att åka lift för barn och nybörjare

Vi delar med oss av våra bästa tips när man ska lära sig åka lift.

På skidor med barn
Tips!
2 september 2021


Man kan börja åka skidor när som helst, bara barnet själv vill.

Kan man gå kan man åka skidor brukar vi säga. Redan en tvååring kan ha riktigt kul i…

Tips!
3 september 2021

Vi har packlistan för familjens skidresa.

Vad behöver vi egentligen packa till fjällsemestern? Här kommer våra bästa tips.