Gör bilresan till fjällen till den roligaste någonsin

Är vi framme snart?

Vi kan nog enas om att bilresan inte det mest efterlängtade när de är dags för familjens skidsemester. Men till Säfsen är det alltid nära! För att underlätta ytterligare har vi samlat tipsen som gör bilturen till en rolig del av (skid)resan. Och den klassiska frågan från baksätet ersätts med: “Är vi redan framme?” 

Fjällnära skidåkning för rastlösa barn

Vi älskar skidåkning med familjen. Det ska dock inte stickas under stol med att skidsemester med barn också innebär utmaningar. Reser ni med knattar upp till i yngre skolålder är det smart att underlätta och ta höjd för vissa faktorer vid val av skidresmål. Till exempel är det klokt att börja nära och där resan är kort Säfsen i Dalarna ger fjällnära skidåkning endast tre timmar från Stockholm. Ännu närmare är det från Örebro, bara 13 mil, 16 mil från Västerås och 37 mil från Göteborg. Med närhetsprincipen spar ni både tid, energi och pengar. Skidresa på tight budget

Gör bilresan till en del av skidresan

Är vi framme snart? Bilresan med bebis och små barn kan lätt bli en huvudvärk. Men lugn! Vi har ger listan med braiga tips som ger er en roligare, lugnare och mer behaglig bilresa. Dessutom ligger turligt nog Säfsen inte så långt borta!

Oj! Är vi redan framme?

Nära skidåkning i södra Dalarna

Det går snabbt att komma till Säfsen. Ta sikte mot Ludvika oavsett varifrån ni reser.  Så här kommer ni till fjällnära skidåkning i Säfsen.

Första gången på skidor

Så leker du fram ett skidåkande barn

Vi ger tipsen för en strulfri skidsemester med familjen

15 supertips för skidresan

Vi ger tipsen för en strulfri skidsemester med familjen

Vi ger tipsen för en strulfri skidsemester med familjen

Säfsenmanifestet för skidresan

Våra 24 löften till dig som gäst

I Säfsenmanifestet har vi samlat våra våra 25 bästa bidrag för en enkel och strulfri skidresa.

Bli inspirerad

Titta in på Säfsens Instagram för dagsfärska bilder och uppdateringar om vad som händer just nu.