Skidresa på tight budget

Ekonomismart skidresa med familjen

Skidresan behöver inte gräva ett stort hål i plånboken. Med research och smarta val kan ni spara många tusenlappar. Vi har samlat 10 budgetsmarta tips så att familjens skidsemester inte behöver frysa inne även om det är tight i plånkan.

Familjesemester extra allt – utom på prislappen

På Säfsen älskar vi skidsemester med barn! En skidresa med familjen ger massor av  tillsammanstid,  frisk luft och härliga fysiska aktiviteter. Alla som har varit på skidresa vet också hur behagligt trött och avslappnad man blir efter en dag i backen och/eller i längdskidspåren. Då är det mysigt att komma tillbaka till stugan, krypa upp tillsammans i soffan och spela sällskapsspel eller se tv.

Känns den efterlängtade skidresan hotad när svångremmen behövs dras åt? Med  smarta val går det att göra en budgetvänlig skidsemester. Vi har sammanställt tio tips för en skidresa på tight budget.

10 tips för familjens skidresa på tight budget

Det finns många parametrar som påverkar kostnader i samband med skidresan. Tänk över dessa och ni kan komma undan mycket billigare.  Vi ger våra bästa tips för att spara tusenlappar på skidresan.

  1. Res söndag till torsdag. Förlägg skidresan i perioden söndag till torsdag, då är det ofta billigare!
  2. Lågsäsong. Gör skidresan  när “ingen annan” åker. Mindre välbokade – och därmed billigare – perioder är till exempel dagarna före jul och direkt efter trettonhelgen.
  3. Mindre skidanläggningar har inte samma bokningstryck. Efterfrågan föder pris, då är det smart att kika på de mindre skidresmål som ofta erbjuder lägre priser.
  4. Paketpriser och kampanjer Det är ofta mer förmånligt att köpa ett paket med till exempel boende + liftkort. Du kan ofta få liftkort för alla dagar till ett bra pris. På Säfsen erbjuder vi alltid liftkort  Föräldraliftkortet, åk 2-för-1. Ett helt vanligt liftkort med den smarta skillnaden att två föräldrar delar och turas om att använda det. Håll utkik för kampanjer! På Säfsen åker barn till och med 7 år gratis under Filurius kompisveckor (gratis skidhyra och liftkort gäller sön-tors). 
  5. Kort resa är billigare! Resan kostar också – både i pengar och tid. Kika på nära skidorter och spar transporttid, drivmedel och semesterdagar.
  1. En dagsresa är också bra. I Säfsen får du fjällkänsla på nära avstånd från flera orter, till exempel 3 timmar från Stockholm, endast 13 mil från Örebro, 15 mil från Västerås etc.
  2. Matsäck i backen. Packa picknick och fika och ät lunch i/vid backen eller i stugan. På de olika skidresort finns ofta både grillplatser och värmestuga för medhavd matsäck. 
  3. Bo en liten bit från backen. Det blir en kortare bilresa tur och retur till backen men det lönar sig i boendekostnaden. I Säfsen finns både lägenheter med ski in, ski out läge och mysiga boende i stugbyn strax bortanför backen.
  4. Bo tillsammans. I Säfsen har vi flera boenden där man kan bo upp till 12 personer. Gå samman med en vänfamilj eller släkten och dela på boendekostnaden. Både ekonomismart och roligare.
  5. Ha koll på Lågpriskalendern. Här hittar du Säfsens lågpriskalender.

Boka vinterns ekonomismarta skidresa

Samla familjen, storfamiljen eller vännerna, koppla av från vardagen och samla energi på en härlig skidsemester i vinter. Läs mer här om skidåkning i Säfsen.

_76A4142

Första gången på skidor

Så leker du fram ett skidåkande barn

Vi ger tipsen för en strulfri skidsemester med familjen

Pojke med skidglasögon ler mot kameran.

Säfsenmanifestet för skidresan

Våra 24 löften till dig som gäst

I Säfsenmanifestet har vi samlat våra våra 25 bästa bidrag för en enkel och strulfri skidresa.

Bli inspirerad

Titta in på Säfsens Instagram för dagsfärska bilder och uppdateringar om vad som händer just nu.