Så lär du ditt barn åka knapplift

Dags för första liftturen

Är det dags att våga sig på att åka lift? Börja med knappliften som är den lättaste typen av lift. Knappliften – som fungerar som en släplift – består av en stång där det längst ner sitter en ”knapp”.  I Säfsen nås de två lättaste, gröna backarna – Filiuriusbacken och Familjebacken – med knapplift. Börja med Filuriusliften. Här går liften lite långsammare vilket är extra skönt när man ska prova första gången.

Guide: Så här åker du knapplift

För din trygghet finns i Säfsen liftvärdar vid varje backe oavsett svårighetsgrad av lift. Har ni också lite kunskap innan det är dags för debut i liften så glider lärandet mer smooth. Läs vår guide till första åket i knappliften.

Bonustips. Ofta finns det en lös knapplift man kan låna av liftvärden för att prova på plan mark. Då kan man i lugn och ro och lågt tempo simulera hur knappen kommer åkande bakifrån, hur man fångar, sätter mallen benen och sedan åker iväg.

Och du, om du råkar ramla under liftturen så släpper du bara liften och kryper åt sidan så att du inte är i vägen för de som kommer efter dig. Det kommer en massa nya liftar och det är alltid någon som är ledig som du kan hoppa på. Bra va!

När det är dags att ta sig an också övriga liftar i vårt skidsystem läs vår liftguide för nybörjaren.

Mer tips och inspiration inför skidsemestern

Med förberedelser får ni en flygande start på resan. Planering underlättar alltid när det är dags att ge sig iväg på resa med barn, oavsett destination eller typ av resa. Vi har vi samlat 15 supertips som gör skidresan med små barn mycket enklare. För du vet väl att vi har en blogg! I Säfsenbloggen samlar vi en massa braiga, inspirerande och roliga tips inför ert besök.

Första gången på skidor

Så leker du fram ett skidåkande barn

Vi ger tipsen för en strulfri skidsemester med familjen

15 supertips för skidresan

Vi ger tipsen för en strulfri skidsemester med familjen

Vi ger tipsen för en strulfri skidsemester med familjen

Säfsenmanifestet för skidresan

Våra 24 löften till dig som gäst

I Säfsenmanifestet har vi samlat våra våra 25 bästa bidrag för en enkel och strulfri skidresa.

Bli inspirerad

Titta in på Säfsens Instagram för dagsfärska bilder och uppdateringar om vad som händer just nu.