Gör din Svensexa & Möhippa i Dalarna

Planera en magisk Svensexa eller möhippa med oss!

Låt din svensexa utspelas i en unik och personlig miljö med våra populära svensexa/möhippa-paket. Med logi och måltider som utgångspunkt skräddarsyr vi upplevelsen tillsammans genom att lägga till valfria aktiviteter, underhållning och andra bekvämligheter som passar just er

Snowracer från Solbergets topp

Sveriges häftigaste förrätt!

Sveriges häftigaste förrätt! En aktivitet där vi äter kvällens förrätt på toppen av Solberget och ni får chansen att plocka fram barnen i er… När skymningen lägger sig och backarna är stängda stakar vi upp en bana i en av våra pister medan ni tar liften till toppen av Solberget. I lappkåtan på toppen är brasan tänd och ni myser bland fårskinsfällarna och njuter av kvällens förrätt. Efter en härlig stund är det dags att utmana varandra i Snowracer ner för berget. Väl i mål fortsätter kvällens middag inne i Wärdshuset. 

Hur går det till?
Vi samlas vid sittliften på Solberget efter backarna har stängt för att gemensamt ta liften upp till toppen.

Allt detta ingår:
Förrätt
Mysig kväll runt öppen eld
Snowracerfärd ned för berget

Bra att veta:
Aktiviteten sker utomhus, kläder efter väder.

Tidsåtgång:
2,5-3 timmar

Årstid:
Vintersäsong

Myrholmens 5-kamp

Utmana varandra i naturen!

Här sätts gruppens samarbetsförmåga på prov. Kluriga problem varvas med fysiska utmaningar. Alla deltagare måste hjälpas åt för att gruppen ska lyckas. Aktiviteten sker på en plats som uppfattas som rena vildmarken men ligger endast ett stenkast från receptionen.

Hur går det till?
Vi samlas utanför centrumbyggnaden och går sedan tillsammans en kort promenad på ca 10 min. Väl framme delas gruppen in i lag och tävlar sedan mot de andra lagen på tid. På de 5 olika stationerna gäller det att så snabbt som möjligt klura ut problemlösningen tillsammans. Det lag som har bäst tid på samtliga stationer vinner.

Allt detta ingår:
Teambuildningaktivitet i naturen
Utbildad instruktör
Pris till vinnande lag

Bra att veta:
Aktiviteten sker utomhus, kläder efter väder.

Tidsåtgång:
2,5-3 timmar

Årstid:
Året runt

Gusserholmen

Njut av bastun på en alldels egen ö!

En kväll på Gusserholmen är garanterad ett minne för livet. På Säfsen Resorts privata ö finns en timrad stuga med öppen eld, vedeldad bastu och under bar himmel finns det möjlighet att svalka er i Säfsjön. Kvällen avslutas på land med en god middag i Hyttan Kök eller i den timrade stugan på ön.

Hur går det till?
Vi samlas utanför centrumbyggnaden och går tillsammans en kort promenad på 10 min till Prästudden. Här väntar flotten som tar oss till Gusserholmen. Efter en kort flottfärd anländer vi till er egna ö. Här bjuds det på bastubad, ett och annat dopp i den svalkande sjön och en god ost & korvbricka. Efter en stund av härlig avkoppling tar flotten er tillbaka. Vill ni äta er middag på ön? Vi serverar gärna en härlig Älgbourguignon gjord på lokal Älg i den mysiga timrade stugan.

Allt detta ingår:
Transport med vår flotte
Hela ön för er själva
Vedeldad bastu med omklädningsrum intill
Ost & korvbricka

Bra att veta:
Ta med egna badkläder, handduk & varma kläder till hemfärden.

Tidsåtgång:
3 timmar

Årstid:
Barmarkssäsongen & vid isbelagd sjö under vintersäsongen

Slip´n slide

Nerkittlande!

Testa vår Slip´n slide. 14 fallhöjdsmeter waterslide som avslutas med ett hopp, garanterat kul! För den som önskar plockar man på sig skidorna eller snowboarden… Ett pass är 2 timmar och det ingår utrustning (skidor, pjäxor, våtdräkt, flytväst och hjälm). Passar alla som är lite modiga. Åldersrekordet hålls av två 61 åriga damer.

Hur går det till?
Samling utanför vid Snowcamp ca 2km från Säfsen Stugby. Här delas hjälmar, våtdräkter och flytvästar ut. Efter en kort introduktion är ni redo att kör!

Tidsåtgång:
2 timmar

Årstid:
Barmarksperiod

MTB-cykling

Alltid kul på cykel!

Ni cyklar valfri led som tar er ned till vår gemensamma samlingpunkt Eldpallkojan. Här finns olika svårighetsgrader på lederna så ni kan välja en väg som passar er bäst. Det gäller inte att vara snabbast ned, utan galnast. Ni får ett antal uppgifter längs med vägen, bland annat ska ni ta bilder på gänget när ni gör olika utmaningar… Väl framme vid Eldpallkojan väntar kaffebaren öppen med en lokalgjord kokkaffe serverad över öppen eld.

Till kvällen njuter vi av våra snygga bilder över en fördrink och röstar fram dagens roligaste prestation.

Hur går det till?
Samling utanför aktivitetscentret Björnen. Här testar vi ut en cykel som passar dig och väljer rätt led för ert äventyr.

Tidsåtgång:
2 timmar

Årstid:
Barmarksperiod

Yoga

Yoga & finn ro!

Koppla av och njut av en avslappnande yoga i harmonisk miljö. Med klassiska och trygga yogaövningar för andning, rörlighet, styrka och balans blir det en upplevelse där närvaro, ökad medvetenhet och stillhet infinner sig. Utnyttja potentialen i hjärta och sinne för ökad framgång samtidigt som du får djupare samband med din fysiska och mentala inre styrka. Upplev inre frid och låt nya kreativa idéer skapas.

Hur går det till?
Vi samlas i centrumbyggnaden och går sedan tillsammans till yogalektionen. Yogamattor tilldelas och en kort instruktion hålls innan lektionen börjar.

Allt detta ingår:
Yogalektion i harmonisk miljö
Utbildad instruktör
Yogamatta

Bra att veta:
Vid fint väder sommartid sker denna aktivitet utomhus i naturen

Tidsåtgång:
1 timme

Årstid:
Året runt