Upplev Säfsen under lågsäsong

Lugnare och billigare under lågsäsong

Vecka 10-12 är alltid smarta tillfällen att besöka oss. De ger mer pengar kvar i plånboken att handla annat för och stugpriserna är lägre än vanligt. Dessutom är det oftast lugnare i skidområdet, perfekt för familjer med små barn som vill lära sig att åka skidor alltså och umgås i härlig vintermiljö.

Bo bra nära backen till bättre priser
Slipp köer och optimera tiden i backen på bästa sätt
Lär barnen åka skidor med våra fantastiska lärare
Alltid massa snö i backarna
Gäller för barn mellan 0-7 år som bokat Filuruspaket
Pannkaksfrossa, afterski eller skid och bus med Filurius

Förboka skidor och köp liftkort innan ankomst

Vi på Säfsen vill ge dig som gäst en så smidig upplevelse som möjligt och genom att förboka liftkort och skidhyra så kan vi förbereda dessa och ha dem klara vid din ankomst, allt för att du snabbare ska komma ut i backen.

Hyr dina skidor

Tänk på att du måste förboka din utrustning! Hämta dina förbokade utrustning i Skidboden vid…

Köp liftkort

Förboka liftkort innan du kommer. På så sätt blir det mindre tid i köer och…

Boka skidskola

Vi har grundkurser, fortsättningskurser, avancerade kurser, privatlektioner och snowboardkurser – välj det som passar dig…

Boka boende

Vi har allt från lägenheter med ski in ski out läge till mysiga röda timmerstugor i närheten av längsskidspåren.

Bästa skidorten för barnfamiljer

Säfsen Ski Resort är det perfekta valet för familjer och nybörjaren som vill åka skidor. Här är barnen hedersgäster och allt är anpassat för att hela familjen ska få en bekväm och rolig upplevelse. I Säfsen kan ni åka skidor tillsammans hela familjen mycket tidigare än någon annanstans. Låt oss förklara varför.

Vårt bidrag till en strulfri semester

Vi vet av erfarenhet att det kan innebära en del utmaningar att åka skidor med barn. Därför har vi skapat en mängd smarta lösningar som ger familjen en härlig skidsemester. Vårt bidrag till en strulfri semester börjar redan vid parkeringen till skidområdet. Har finns pulkor som du kan dra barn och eventuell skidutrustningen uppför den lilla backen till hjärtat av skidområdet. Det finns naturligtvis också möjlighet att köra bilen ända fram till avlastningsplatsen om du föredrar det. I Säfsen kan ni också åka skidor tillsammans hela familjen mycket tidigare än någon annanstans tack vare planeringen av vårt skidområde. Låt oss berätta mer om det lite längre ner.

Åka skidor som i fjällen nära Stockholm

I Säfsen får du skidåkning som i fjällen på nära avstånd från Stockholm. Ännu närmare är skidåkningen från Örebro, mindre än 15 mil bort. I skidområdet strax bortanför vår fina stugby finns 18 härliga backar. De flesta är snälla gröna och blå backar som ger familjen lång och härlig utförsåkning genom skogen. En och annan lite tuffare röd backe finns också. Och för dig som kan det här med alpin skidåkning finns den tuffa svarta Djävulsgapet och Specialen. På lördagar har vi öppet lite längre, till kl 18 för kvällsskidåkning med upplysta skidbackar.

Fria liftkort barn 0-7 år

På Säfsen vill vi vara den bästa skidorten för familjer och nybörjaren. Hos oss är barnen hedersgäster. Vi erbjuder fria liftkort för barn 0-7 år som använder hjälm. Förboka liftkort här så får ni mer tid över till skidåkning!

Gratis prova-på-skidåkning för småttingar

Vi har gratis prova-på-skidåkning för barn upp till 3 år. Självklart ska de minsta prova att åka skidor! Men vi vet också att tålamodet kan vara väldigt kort hos de minsta. Därför kan du låna skidutrustning gratis till allra minsta för att se om de tycker det är kul. Läs mer om gratis prova-på-skidåkning här.

Restaurang i backen

Fyll på med energi för att orka ännu mer skidåkning. Mitt i skidområdet ligger Wärdshuset som serverar god hemlagad lunch. Restaurangen är utbyggd till vintern 2019/20 för att ge plats åt ännu fler gäster. Här finns värmande gulaschsoppa, barnens favorit pannkakor med grädde och sylt, hamburgare och mer. I samma område finns värmestugor med toalett för medhavd matsäck. På toppen av Solberget finns grillplatser och en stor tipi för medhavd matsäck och en stunds paus mellan åken.

Kvällstid erbjuder Wärdshuset även en varierande à la carte och en klassisk buffé med smaker för både små och större skidåkare. Dessutom äter barn 0-4 år gratis. Läs mer om gratis barnbuffé och specialpris för barn i restaurangen här.

Boende i Säfsen

Vill ni åka mer skidor? Boka en weekend eller kortvecka i Säfsen. Här kan du välja mellan nya lägenheter med bästa ski in ski out läge i backen eller hyra stuga i Dalarna. Läs mer om boende i Säfsen här.

Snögaranti

I Säfsen kan du räkna med massor av snö i backarna. Vårt geografiska läge och säkra snökanonsystem gör att vi kan ge snögaranti på din skidsemester. Vi garanterar att minst tre liftar och nedfarter håller öppet under säsongen, varav minst en är från toppen. Läs mer om Säfsens snögaranti här.