Bästa matsäcken till backen och skogen

Säfsens smakrika picknick-guide

Slipp energidippar och sura miner och planera in pauser i skidåkningen där ni fyller på med energi. Med en smakrik matsäck nära till hand får hela familjen gott humör i backen och i längdskidspåren.

Friluftsliv ger hungriga magar

Frisk luft och skidåkning ger hungriga magar. I Säfsen ligger Wärdshus & Cafe centralt mitt i skidområdet för varma goda måltider, frasiga våfflor och smakrika bakverk. Det finns naturligtvis också flera härliga platser för medhavd matsäck och gott om picknickställen såväl i skidområdet för er som åker utför och i skogen om familjen beger sig iväg på längdskidor. Här har vi samlat alla grillplatser och picknickplatser i Säfsen Resort. Oavsett om ni väljer att slinka in i värmen för en hemlagad måltid och gofika eller har packat en egen matsäck så gör friluftslivet att maten smakar extra bra.

För att ge fantasin hjälp på traven har vi samlat tips på mumsiga matsäckar som fyller på energi för en härlig dag i backen.

Matsäckstips för aktiva skidåkare

Matsäcksmat ska vara enkel, energirik och gärna också värmande. Du behöver inte tänka in kostcirkeln i matsäcken, viktigast är att fylla på med energi. Dessutom är det bra om matsäcken kan ätas med vantar på. Om familjen gärna gör vinterutflykter kan det vara värt att investera i en mattermos (flera. Det ryms en vuxenmåltid per termos). På Säfsen finns flera grillplatser där ni kan värma medhavd matsäck. Nedan har vi samlat tips för matsäcken som gör magen glad.

Ta med sittunderlag så att ni kan njuta av matsäcken på bästa sätt och utan att bli blöt i rumpan.  Ett bra sittunderlag är så litet och smidigt att det till och med kan förvaras i en ficka.

 Att ha med sig medhavd matsäck för några av skiddagarna sparar också pengar. Se vår 10 tips för skidresa på tight budget.

Låt familjens kockar vila

Ingredienser till matsäcken, frukost till stugan och annat inhandlar ni bekvämt nära i Coop Nära i Fredriksberg. Ibland kan det också vara skönt för familjens kock/ar att vila. Du vet väl att ni kan beställa take away från restaurang?

Tips till skidresan med barn

Surfa in på Säfsenbloggen inför familjens skidsemester. Här samlar vi inspiration och tips med fokus på resan med små knattar och unga skidåkare. På Säfsen är barnen i fokus. Läs mer om vår barnvänliga skidåkning i Dalarna.                                

Första gången på skidor

Så leker du fram ett skidåkande barn

Vi ger tipsen för en strulfri skidsemester med familjen

15 supertips för skidresan

Vi ger tipsen för en strulfri skidsemester med familjen

Vi ger tipsen för en strulfri skidsemester med familjen

Barnens Säfsen

Vi älskar skidsemester med barn

Vi ger tipsen för en strulfri skidsemester med familjen

Bli inspirerad

Titta in på Säfsens Instagram för dagsfärska bilder och uppdateringar om vad som händer just nu.