Hyra av kanot, kajak, sup och roddbåt

Paddla och upptäck Dalarnas vackra natur från vattnet.

Få närkontakt med naturen från vattnet. Paddla kanot, kajak eller SUP. Hyr en båt och bege er ut för att fiska i natursköna Säfsen. Här finns en mängd sjöar att utforska tillsammans med hela familjen. 

7-manna grupp paddlar kanot i Säfsjön.

Hyra kanot och kajak i Dalarna

Vem har inte drömt om att paddla kanot i Dalarna? Eller uppleva den närkontakt med natur och vatten som en kajak ger. Här glider du fram i stilla mak och njuter av den omgivande naturen med lummiga skogar, ensliga öar och höga berg.

Missa inte att ta en tur ut till Gusserholmen, vår egen mysiga vildmarks-ö. Här finns grillplats, vindskydd och matplatser för många. Gusserholmen ligger bara 15 minuters paddling från där ni hämtar kanot och kajak.

SUP – Stand Up Paddle

Vill du uppleva glädjen att glida över vattnet medan du står på en SUP? Då är det dags att hyra en SUP och ge dig ut på äventyr! Att paddle SUP är ett utmärkt sätt att njuta av naturen och samtidigt få sig ett litet träningspass. Med en SUP kan du paddle längs Säfsens lugna sjöar, upptäcka dolda vikar eller utforska vattendrag i närområdet.

Hyra båt i Dalarna

Hyr båt och ro ut på sjön för att testa fiskelyckan tillsammans med familjen. I Säfsen finns en mängd sjöar och vattendrag att utforska tillsammans med hela familjen. Säfssjön är den största av dem, en lagom stor insjö som ligger bekvämt nära nedanför stugbyn. Här är det roligast att meta med vanligt spö och flöte, från på land eller från båten. På kroken kan det fastna våra traditionella fisksorter som mört, abborre och gammelgädda. Längs Säfssjön finns rofyllda gömda vikar perfekta för fikapauser.

Lite längre bort ligger Majatjärn, ett perfekt utflyktsmål för en härlig heldag med familjen. Med Säfsens stora utbud av 175 sjöar och vattendrag så finns garanterat något som passar. Läs mer om fiske och fiskekort i Säfsen här.

Barn fiskar med metspö från stenar i Säfssjön.
Barnens härligaste sommarlov med fiske i Säfsen.
Produkt3h (fm/em/kväll)Heldag2 dagar3 dagar4 dagar5-7 dagar
Kajak 1-Mans330 kr430 Kr500 Kr770 Kr880 Kr940 Kr
Kajak 2-Mans390 Kr490 Kr550 Kr830 Kr940 Kr990 Kr
Kanot 2-Mans330 Kr430 Kr500 Kr770 Kr880 Kr940 Kr
Kanot 4-Mans390 Kr490 Kr550 Kr830 Kr940 Kr990 Kr
SUP-bräda330 Kr430 Kr500 Kr770 Kr880 Kr940 Kr
Båt (rodd)390 Kr490 Kr550 Kr830 Kr940 Kr990 Kr

Finn lugnet nära Stockholm i södra Dalarna

Hyr kanot, kajak eller båt i sportcenter Björnen, mittemot huvudbyggnaden Hyttan. Naturligtvis finns också flytvästar i olika storlekar att låna. Båt, kanot och kajak hämtar du sedan vid Säfssjön nedanför stugbyn.

Familjeutflykt på sjö i Dalarna

Vem har inte drömt om att paddla kanot eller kajak i Dalarna och rofyllt insupa den vackra naturen och lugnet. Hyr båt och gör strandhugg vid enskilda vikar för ett dopp eller kanske fiske från strandkanten. Ta med hela familjen på en oförglömlig sommarlovsdag.

Hitta lugnet nära Stockholm

Tre timmar från Stockholm och mindre än 15 mil från Örebro hittar du det stora lugnet och mäktig natur i Säfsen, södra Dalarna. Kom ner i varv, luta dig tillbaka och testa fiskelyckan. I Säfsen kan du hyra kanot, kajak och båt för dagsturer i Säfssjön och närliggande sjöar.

Packa gärna med picknick när ni beger er ut. Det finns flera små öar och undanskymda platser att ta en fikapaus på. Ofta får ni vara helt för er själva.

Sjöar och vattendrag

Med 175 sjöar och vattendrag så har du vatten runt dig nästan vart du än vänder dig i Säfsen. Här är lätt att upptäcka på egen hand och det behövs ingen guidad tur. En av de första utflykterna ni gör kan vara till vår egen vildmarks-ö Gusserholmen bara ett kort stycke raka vägen över från där ni hämtar er kanot eller båt. Läs mer om våra fiskevatten här. Oavsett vad ni väljer får hela familjen en oförglömlig upplevelse vid vatten.

Kanot eller kajak

Vad ska vi välja – kanot eller kajak? En av skillnaderna dem emellan är att kajaker är övertäckta medan kanoten är öppen hela vägen från för till akter. I Säfsen kan du hyra kajak för 1 eller 2 personer och kanot med plats för upp till 4 personer.

Paddla kanot med barn

Att paddla kanot och kajak är en spännande aktivitet för hela familjen. Tänk dock på att om ni paddlar med yngre barn behöver barnet kunna sitta stilla en längre stund. Barn som ska paddla själva bör vara simkunniga, ha vattenvana och vara minst 12 år.