Utflykt Eldpallkojan

Min första vandring

Ta med familjen på en mysig utflykt som passar alla, från knatten till morfar. I Säfsen finns stora äventyr nära – Eldpallkojan är ett av dem. Packa ryggsäcken med matsäck och bege er ut på en lagom utflykt för alla åldrar.

Familj på utflykt med ryggsäck vandrar i skog.

Eldpallkojan med lek och picknick

Ta utgångsläge från Björnen och gå upp mot kyrkan längs asfaltsvägen. Följ skyltning mot Eldpallkojan. Detta är en alldeles lagom utflykt där både förskoleknatten och morfar bekvämt hänger med. Vandringen är 2 km enkel väg längs en snäll led genom skog och längs med glittrande Säfstjärn. Packa ryggsäcken med en mumsig matsäck. När ni är framme vid Eldpallkojan finns vindskydd, grillstuga med stora grillar, sittplatser för matsäck och massor med utrymme för lek och upptäckter i naturen. Ladda kroppen med energi inför vandringen tillbaka till stugbyn.

Vandringsleder i södra Dalarna

Dalarna är känd för sin vackra natur. Dessutom ligger Säfsen Resort bekvämt nära flera orter i mellersta Sverige, bara tre timmar från Stockholm och 13 mil från Örebro. Oavsett om ni är nybörjare på vandring eller erfarna vandrare så har vi en led som passar. Få en fjällupplevelse light på nära avstånd. Säfsen är perfekt för första vandringen med barn. Läs mer om våra vandringsleder här.

Vandra med barn

Är ni sugna på att vandra med barn, men lite fundersamma hur att få en bra upplevelsen? Hos oss i Säfsen  finns allt från korta turer där den allra yngsta kan följa med i bärsele, till höga berg och milslånga vandringsleder för längre turer.

Säfsen guide – hitta rätt bland våra vandringsleder

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren vandrare så finns i Säfsen en vandringsled som passar just dig. Vilka vandringsleder passar bäst om jag vill ta en kortare tur med familjen? Eller om vi vill vill kombinera en längre tur med övernattning i naturen, finns det vandringsleder med vindskydd? Vi har samlat ett matigt avsnitt med allt du behöver veta om Säfsen vandringsleder i natursköna södra Dalarna.